Apie tai jis pareiškė žurnalistams lėktuve, grįždamas iš Tadžikistano, kur vyko Konferencijos dėl bendravimo ir pasitikėjimo stiprinimo priemonių Azijoje (CICA) viršūnių susitikimas.

R. T. Erdoganas dar kartą pabrėžė, kad Ankara nesiruošia atsisakyti sutarties dėl S-400. Pasak jo, Rusija suteikė įvairias lengvatas ir „kreditą su tokiais procentais, kokie neegzistuoja tarptautinėje rinkoje“.

Be to, prezidentas teigė, kad Turkijos gynybos ministerija ruošia ir šią savaitę gali išsiųsti atsakomąjį laišką JAV gynybos sekretoriui Patrickui Shanahanui dėl Vašingtono sprendimo pristabdyti Turkijos lakūnų apmokymus pilotuoti amerikietiškus naikintuvus-bombonešius F-35.

Pirmą kartą informacija apie Rusijos ir Turkijos derybas dėl didelio ir vidutinio nuotolio priešlėktuvinių zenitinių raketų sistemos S-400 įsigijimą pasirodė 2016 m. lapkritį. Rusija apie sutarties pasirašymą patvirtino 2017 m. rugsėjį, o Turkija paskelbė gausianti raketų sistemą 2019 m. spalį. 2017 m. gruodį Rusijos valstybinė korporacija „Rostech“ paskelbė, kad raketų tiekimo sutarties vertė yra 2,5 mlrd. JAV dolerių.

JAV siekia, kad Turkija neįsigytų rusiškų raketų sistemos S-400.

Anksčiau Vašingtonas perspėjo Ankarą, kad dėl sprendimo pirkti rusiškas raketas JAV gali Turkijai neparduoti naikintuvų-bombonešių F-35.