Organizatoriai tikisi didelio dalyvių skaičiaus, siekiant išlaikyti spaudimą Honkongo vyriausiajai administratorei Carrie Lam, kuri po kelias dienas augusios įtampos šeštadienį sustabdė itin prieštaringai vertinamo įstatymo svarstymą. Ji teigė neįvertinusi visuomenės nuotaikų.

Kritikai baiminasi, kad Pekino remiamas įstatymas įvels žmones į liūdnai pagarsėjusius, neskaidrius ir politizuotus Kinijos teismus, pakenksiančius Honkongo, kaip saugios vietos verslui, įvaizdžiui.

Mieste buvo kilęs toks politinis smurtas, kokio nebuvo nuo 1997 m., kai Jungtinė Karalystė jį perdavė Kinijai. Trečiadienį riaušių policija panaudojo ašarines dujas ir gumines kulkas, kad išvaikytų dešimtis tūkstančių protestuotojų.

C. Lam atsisakė atšaukti įstatymą visam laikui, todėl protestuotojų lyderiai suskubo kritikuoti jos veiksmus. Jie ragino vyriausiąją administratorę atsistatydinti, atšaukti įstatymą visam laikui ir atsiprašyti už policijos veiksmus.

Per šią savaitę kilusius neramumus buvo sužeista 80 žmonių, tarp kurių buvo 22 policininkai. Vienas protestuotojas šeštadienį mirė nukritęs nuo pastato. Jis išskleidė transparantą, reikalaujantį atšaukti ekstradiciją į Kiniją, paleisti sulaikytus studentus ir sužeistus žmones.

Sprendimas laikinai nepriimti teisės akto nesušvelnino visuomenės pykčio.