Penktadienį netoli vieno didelio prekybos centro aptikus šį sviedinį, policininkai evakavo apie 3 tūkst. gretimų kvartalų gyventojų ir uždarė teritoriją.

Evakavimo zona apėmė dalį prekybos centro. Operacijos metu buvo atšaukti keli traukinių reisai.

Amerikietiška bomba buvo rasta apytiksliai 3 m gilyje ir tebeturėjo veikiantį sprogdiklį, nurodė policija.

„Sprogdiklis buvo sėkmingai sunaikintas. Palaipsniui atšaukiame apribojimus. Neužilgo galėsite sugrįžti į savo butus“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė Berlyno policija.

Aleksandro aikštės rajonas yra vienas judriausių vokiečių sostinėje: netoliese yra dešimtys parduotuvių ir gyvenamųjų namų, o pačioje viešojoje erdvėje stūkso garsusis televizijos bokštas.

Praėjus beveik 75 metams po Antrojo pasaulinio karo pabaigos Vokietijoje tebėra apstu nesprogusių sviedinių ir bombų, likusių po intensyvios Sąjungininkų bombardavimo kampanijos prieš nacistinę Vokietiją. Pasak ekspertų, Berlyne tebeslypi apie 3 tūkst. sprogstamųjų užtaisų.

Miestas buvo smarkiai bombarduojamas 1945 metų pavasarį. Tuomet buvo sunaikinti trečdalis visų Berlyno namų ir žuvo dešimtys tūkstančių žmonių.

Pernai balandį Vokietijos sostinėje buvo neutralizuota 500 kg britų bomba. Per tą operaciją buvo evakuoti maždaug 10 tūkst. žmonių.