Grupę sudaro Italijos „Lyga“, Marin Le Pen partija „Nacionalinis sambūris“, taip pat „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) bei kitos nacionalistų partijos iš Austrijos, Suomijos ir Danijos. Iš viso grupei priklauso 73 iš 751 vietų parlamente. Pagal mandatų skaičių ji atsidūrė penktoje vietoje po pagrindinių centro konservatorių, socialistų, liberalų partijų ir žaliųjų.

„Mes pakeitėme politinio žaidimo parlamente taisykles“, – bendroje spaudos konferencijoje skelbė M. Le Pen. Ji pažadėjo, kad įkurta grupė „sieks kitoms grupėms nuolat kelti spaudimą“. M. Le Pen taip pat patikino, kad situacija turi būtinai pasikeisti, nes to norėjo balsavusieji.

Praėjusį mėnesį Europos Parlamento rinkimuose kraštutinių dešiniųjų partijos nepatyrė prognozuotos triuškinančios pergalės – kartu jos laimėjo 23,4 proc. visų balsų. Prie kraštutinių dešinių priskiriama ir euroskeptiko Nigelio Farage'o „Brexit“ partija, bet prie naujos grupės ji neprisijungė.

„Tai naujas projektas, visiškai naujas požiūris į Europos Sąjungą, – skelbė „Lygos“ narys Marcas Zanni. – Europa turi būti puoselėjama, remiantis įvairove ir skirtumais“. Jis taip pat pabrėžė, kad bandymas sukurti Europos supervalstybę neatnešė jokios naudos.

Joergas Meuthenas iš partijos „Alternatyva Vokietijai“ teigė, kad naujos grupės tikslas nėra dekonstruoti ES. „Parlamente mes dirbsime konstruktyviai. Vis dėlto, dirbant konstruktyviai kartais reikia sakyti ne“, – patikslino jis.

Prieš Europos Parlamento rinkimus „Lygos“ vadovas Matteo Salvini siekė susivienyti su kitomis Europos populistų partijomis, jis planavo suburti didžiausią partiją Europos Parlamente.