V. Zelenskis buvo išrinktas žmonėms nusivylus jo pirmtaku Petro Porošenka. Vis dėlto buvusiam komikui ir politikos naujokui dirbti su įstatymų leidėjais sekasi sunkiai, nes šie prieš naująjį prezidentą nusistatę.

Sprendimą paleisti parlamentą V. Zelenskis paskelbė per inauguracinę kalbą gegužės 21 dieną ir netrukus po to pasirašė paleidimo potvarkį.
Kai kurie analitikai šį žingsnį pavadino nekonstituciniu, o keli parlamentarai kreipėsi į Konstitucinį Teismą, kad šis išaiškintų, ar žingsnis buvo legalus.

Teismas sprendimą turi priimti iki birželio 29 d., skelbė V. Zelenskio komanda.

„Mūsų teisinė pozicija yra nepriekaištinga, – teisme sakė Zelenskis. – Manau, kad priimsite sąžiningą sprendimą, kuris nepadarys mums gėdos“.
V. Zelenskis taip pat papildė teigdamas, kad ukrainiečiai nejaučia pasitikėjimo dabartiniu parlamentu.

Dabartiniai įstatymų leidėjai ignoravo V. Zelenskį ir priešišką poziciją išreiškė išmesdami visus projektus, kuriuos jis pateikė. Parlamentarai V. Zelenskio partiją ir patį prezidentą laikė išsišokėliais, skelbė asmuo iš prezidento palydos, norėjęs išlaikyti anonimiškumą.

Numatyta, kad rinkimai turėtų vykti spalio mėnesį. Apklausos rodo, kad V. Zelenskio partija „Tautos tarnas“ laimėtų daugiau nei trečdalį visų balsų.