„Nežinau [kiek tai rimta] – gydytojai sakė, kad turiu likti ligoninėje“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė besilaukianti M. Simonian.

Ji pridūrė blogai pasijutusi po susitikimo su L. Sobol radijo „Echo Moskvy“ pastate, kur buvo atvykusi vesti laidos.

Iškilaus Kremliaus kritiko A. Navalno 2011 metais įkurtas FBK atlieka žurnalistinius tyrimus dėl numanomos Rusijos pareigūnų korupcijos ir jau yra paskelbęs ne vieną didelio atgarsio sulaukusį straipsnį.

„Kol kas mane parai hospitalizuos... Persileidimo grėsmė, kas gali būti 18-ą savaitę?“ – sakė M. Simonian.

RT vadovė aiškino, kad per šį incidentą L. Sobol spaudė ją atsakyti „į klausimus, kažkodėl [susijusius su Maskvos meru Sergejumi] Sobjaninu“.

Susirašinėjimų programėlės „Telegram“ paskyroje M. Simonian parašė, kad „persekioti nėščias moteris radijo stoties koridoriuose nėra geriausias metodas vesti rinkimų kampaniją“.

L. Sobol yra paskelbusi, kad ketina rugsėjį dalyvauti rinkimuose į Maskvos miesto dūmą.

Po M. Simonian pareiškimo A. Navalnas savo ruožtu per „Twitter“ pakomentavo, kad šis „incidentas“ veikiausiai yra apsimestinis.

„Komentarai nuostabūs. Ir kaip visada meluojanti pamazgų duobė RT „užmiršo“ paminėti, kad po „incidento su Sobol“ Simonian kuo ramiausiai vedė pusvalandį trukusią tiesioginę laidą“, – rašė jis.

Pati L. Sobol patvirtino, kad mėgino gauti M. Simonian komentarą apie FBK atliekamą vieną korupcijos tyrimą.

„Po „Echo Moskvy“ laidos susidūrėme prie lifto su Simonian. Negalėjau nepaklausti apie neseniai Navalno ir FBK atliktą didelio atgarsio sulaukusį tyrimą apie butus Maskvoje“, – nurodė ji.

Pasak FBK teisininkės, M. Simonian nesutiko atsakyti į klausimus, pareiškusi, kad yra asmeniškai nusistačiusi prieš L. Sobol.