„Būsiu sąžiningas, aš niekada nebuvo šio karo fanas. Aš jį laikiau siaubingu karu. Man atrodė, kad jis yra labai toli“, - teigė D. Trumpas ir pridūrė: „Visi kalba apie Vietnamą, bet tada niekas nebuvo girdėjęs apie šią šalį. Tai ne taps pats, kaip "aš kovoju prieš nacių Vokietiją, mes kovojame prieš Hitlerį“.

Nuo savo kadencijos pradžios D. Trumpas pateikė įvairias priežastis, kodėl nedalyvavo Vietnamo kare. Kaip Vartono verslo mokyklos absolventas 1968-aisiais D. Trumpas galėjo tarnauti kariuomenėje – tais metais pusė milijono JAV kareivių kovėsi Vietname. Tačiau dabartinis prezidentas pradžioje keliskart išvengė misijos Vietname dėl mokslų, o vėliau dėl medicininės diagnozės – kulno problemos.

Daug jaunų vyrų, kurie, kaip D. Trumpas, buvo kilę iš pasiturinčių šeimų arba turėjo galimybę studijuoti, galėjo išvengti tarnavimo Vietname, tarp jų – ir ankstesni prezidentai George'as W. Bushas ir Billas Clintonas.

D. Trumpas praeityje yra paniekinančiai atsiliepęs ir apie Vietnamo karo veteranus, ypač – respublikonų senatorių Johną McCainą, kuris iki savo mirties praėjusį rugpjūtį buvo aršus D. Trumpo priešininkas partijos viduje. 2015 metais jis pasišaipė iš J. McCaino, kuris Vietname buvo pakliuvęs į nelaisvę ir kankinamas. „Man patinka žmonės, kurie nėra buvę nelaisvėje“, - sakė jis tada.

Dabar D. Trumpas interviu teigė, kad jam būtų buvusi „garbė“ dalyvauti kokiame nors kare, kurį jis būtų rėmęs. Tačiau tai, kad jis nebuvo jokioje karinėje misijoje, jis esą kompensuoja didindamas Pentagono finansavimą.