24–40 metų amžiaus vyrai pirmadienį ir antradienį buvo areštuoti viename paplūdimyje Japonijos centrinėje dalyje „turėdami didelį kiekį“ narkotikų, naujienų agentūrai AFP pranešė viena Tokijo policijos atstovė.

Ji atsisakė patikslinti, kiek ir kokių buvo konfiskuota medžiagų, tačiau vietos žiniasklaida pavadino jas „stimuliantais“.

Visuomeninio transliuotojo NHK žiniomis, policija aptiko apie toną narkotikų, kurių vertė juodojoje rinkoje siektų 60 mlrd. jenų (493 mln. eurų).

Tuo metu naujienų agentūra „Kyodo“ informavo, jog per reidą buvo konfiskuotas rekordinis narkotikų kiekis – tik nereikšmingai mažesnis nei tas, kuris buvo konfiskuotas per praėjusius metus visoje šalyje.

Dalis įtariamųjų buvo pagauti, kai krovė narkotikus iš laivo, nurodė „Kyodo“ ir pridūrė, kad vyrai neigia padarę kokių nors nusikaltimų.

Pranešama, kad policija įtaria, jog prie prekybos šiais narkotikais galėjo prisidėti tam tikras didelis tarptautinis kontrabandininkų tinklas. Pasak „Kyodo“, vietos gyventojai jau kelerius metus pranešdavo apie pastebėtus įtartinus laivus.