Vietnamo džiunglėse gyvena tik keletas laukinių kačių šeimos atstovų, tačiau šimtai jų laikomi namuose ir zoologijos soduose visoje šalyje.

49 metų Vo Thanh Quoi buvo aptiktas antradienį šalia tigro narvo pietinėje Bin Zuongo provincijoje esančiame privačiame zoologijos sode „Thanh Canh“, naujienų agentūrai AFP sakė anonimu pageidavęs likti pareigūnas.

„Zoologijos sodas kuriam laikui uždarytas lankytojams“, – informavo jis.

Valstybinio naujienų portalo „Tuoi Tre News“ paskelbtame vaizdo įraše ligoninėje gulintis Vo Thanh Quoi pasakojo, kad tigras įkando jam į plaštaką ir, kol jis mėgino išsigelbėti, nuplėšė jam kitą ranką.

Šiuo metu neaišku, kas išprovokavo gyvūno ataką.

Pasak vieno ligoninės gydytojo, plėšrūnas nukando Vo Thanh Quoi kairę plaštaką, riešą ir didžiąją dalį jo dešinės rankos.

Vis tik kraujavimas buvo sustabdytas, o „kritinis laikotarpis baigėsi“, valstybiniam leidiniui pareiškė gydytojas Nguyen Tan Hungas.

Ši ataka buvo jau antra per pastaruosius trejus metus Bin Zuongo provincijoje, kur keliuose ūkiuose tigrai auginami kaip naminiai gyvūnai, pranešė vietos žiniasklaida.

Turint oficialų leidimą auginti šiuos gyvūnus kaip naminius gyvūnus yra teisėta. Aplinkosaugos organizacijos „Education for Nature Vietnam“ (ENV) duomenimis, šalies namuose ir zoologijos soduose iš viso laikomi 240 tigrų.