Kai prasidėjo jo kadencija, Iranas buvo labai priešiška šalis, sakė D. Trumpas britų televizijos stočiai ITV. „Jie tada buvo teroristinė šalis Nr. 1 pasaulyje ir galbūt tokia yra ir šiandien“, - kalbėjo D. Trumpas. Atsakydamas į klausimą, ar reikalinga laiko karinę operaciją, jis sakė: „Tokia galimybė visad yra. Ar aš to noriu? Ne. Geriau ne. Tačiau galimybė yra visuomet“. D. Trumpas teigė, jog pirmenybę teiktų pokalbiams su H. Rouhani.

JAV vyriausybė prieš metus vienašališkai pasitraukė iš 2015-aisiais pasirašyto tarptautinio branduolinio susitarimo ir nori sankcijomis priversti Iraną iš naujo derėtis dėl daug griežtesnio susitarimo dėl jo branduolinio ginklo ir raketų programos.

Savaitgalį JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo pareiškė, kad jo šalis pasirengusi be išankstinių sąlygų kalbėtis su Iranu dėl jo branduolinės programos. Tačiau esą Iranas turi elgtis „kaip normali valstybė“. H. Rouhani prieš tai taip pat sakė, kad Teheranas pasiruošęs pokalbiams su JAV. „Mes esame už išminį ir pokalbius, jei kita pusė garbingai sės prie derybų stalo ir laikysis tarptautinių taisyklių“, - kalbėjo jis. Tačiau Iranas esą nesileis verčiamas derėtis.