Kaip rašo „The Insider“, viename sostinės administracijos tinklalapyje buvo paskelbti esamiems ir buvusiems SVR darbuotojams suteiktų tarnybinių butų adresai, kurių gyventojų duomenis galima laisvai gauti per šalies nekilnojamojo turto registrą.

Žurnalistams pavyko nustatyti mažiausiai 2 856 žvalgybos pareigūnų, gavusių šiuos butus, pavardes ir kitokios informacijos, sakoma pranešime.

„Dauguma gyventojų tarnybą pradėjo SVR kariniuose daliniuose, o dabar jie darbuojasi Rusijos ambasadose ir atstovybėse“ prie Jungtinių Tautų, Europos Sąjungos, Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijos (ESBO), valstybinėje tarptautinio bendradarbiavimo agentūroje „Rossortrudničestvo“ ir kitose tarnybose.

Žurnalistai išsiaiškino, kad dalis šių pareigūnų taip pat dirba svarbiose verslo struktūrose, tokiose kaip stambiausios naftos įmonės, bankai, oro bendrovė „Aeroflot“, valstybinis karinės ir civilinės pramonės konglomeratas „Rostech“, kai kuriose žiniasklaidos organizacijose ir kitose struktūrose. Pažymima, kad daugeliui šių „diplomatų“, „naftininkų“ ir „žurnalistų“ išduotų pasų serijos numeriai skiriasi tik dviem paskutiniais skaičiais.

SVR kol kas šio galimo masinio duomenų nutekėjimo nekomentavo.