Šiuo metu Meksikos diplomatai yra nuvykę į Vašingtoną, kur rengia Meksikos užsienio reikalų ministro Marcelo Ebrardo ir JAV valstybės sekretoriaus Mike'o Pompeo susitikimą.

A. M. Lopezo Obradoro teigimu, Meksikos atstovai jau derasi dėl susitarimo su JAV prekybos ir žemės ūkio sekretoriais bei kitais aukštais pareigūnai.

„Derybos vyksta labai, labai gerai. Aš optimistiškas. Rytojaus (trečiadienio – ELTA) susitikimas bus labai svarbus, susitarimas bus pasiektas iki birželio 10 d.“, – spaudos konferencijoje kalbėjo A. M. Lopezas Obradoras.

D. Trumpas birželio 10 d. ketina įvesti 5 proc. muitus visoms iš Meksikos importuojamoms prekėms, taip siekiant paskatinti šalį apriboti pietinę JAV sieną pasiekiančių migrantų srautus. Muitai, pasak D. Trumpo, palaipsniui didėtų iki 25 proc., jei Meksika neįgyvendins JAV reikalavimų.

Pats A. M. Lopezas Obradoras tikino nenorintis konfrontacijos, o Vašingtone apsilankęs M. Ebrardas teigė, kad susitarimo tikimybė siekia 80 proc.

Vis dėlto D. Trumpas neabejojo – muitai Meksikai bus įvesti, o derybos esą vyks tik po to.

„Manau, tikėtina, kad muitai bus įvesti, o mes derėsimės tada, kai muitai jau galios. Nenoriu išgirsti, kad Meksika yra valdoma narkotikų kartelių. Meksika turi imtis veiksmų ir sustabdyti šią invaziją į mūsų valstybę“, – Jungtinėje Karalystėje po susitikimo su premjere Theresa May kalbėjo D. Trumpas.