Paklaustas, ar nesutarimai dėl „Huawei“ gali pakenkti amerikiečių ir britų saugumo tarnybų bendradarbiavimui, D. Trumpas teigė, kad tai neįmanoma.

„Ne, nes mes absoliučiai tikrai pasieksime susitarimą dėl „Huawei“ ir viso kito. Mūsų žvalgybos tarnybų santykiai – neįtikėtini. Mes galime suvaldyti bet kokius nesutarimus“, – kalbėjo JAV prezidentas, patikinęs, kad šią temą jie su Th. May aptarė susitikimo metu.

„Jokių problemų su šiuo reikalu pas mus nebus“, – tvirtino D. Trumpas.
Po to, kai gegužę „Huawei“ buvo įtrauktas į Jungtinių Valstijų juodąjį sąrašą, bendradarbiauti su kinų bendrove atsisakė ar bendradarbiavimą apribojo tokios įmonės, kaip „Google“, procesorių gamintojai ARM, „Analog Devices“, „Intel“, „Qualcomm“, „Xilinx“ ir „Broadcom“. Taip pat su „Huawei“ bendradarbiavimą nutraukė Japonijos elektronikos milžinas „Panasonic“.

„Huawei" pastaruoju metu susidūrė su kaltinimais, kad Kinijos valdžia gali naudoti bendrovės įrangą šnipinėjimui. Jungtinės Valstijos yra kampanijos uždrausti „Huawei" priešakyje ir ragina sąjungininkus boikotuoti Kinijos įmonės įrangą, tačiau tiek „Huawei", tiek ir Kinijos valdžia neigia bet kokius kaltinimus.