„Tikriausiai tai yra netiesioginis pasirėmimas kažkokiais informacijos šaltiniais laikraščiuose, nes Rusija jokių oficialių pranešimų šiuo klausimu neskelbė ir negalėjo skelbti“, – sakė Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas žurnalistams.

Jis patvirtino, kad Rusijos kariniai specialistai tebėra Venesueloje ir rūpinasi anksčiau atgabentos technikos aptarnavimu.

„Šis procesas vyksta pagal planą. Ką reiškia „išvedė savo žmones“ – mes nežinome“, – pabrėžė Kremliaus atstovas.

Su valstybiniu vizitu Jungtinėje Karalystėje viešintis D. Trumpas pirmadienį socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, jog „Rusija mus informavo, kad išvedė didžiąją dalį savo žmonių iš Venesuelos“.

Krizė Venesueloje dar padidino įtampą Vašingtono ir Maskvos santykiuose. Jungtinės Valstijos palaiko Venesuelos opozicijos siekį nuversti Rusijos remiamą prezidentą socialistą Nicolas Maduro.

D. Trumpas kovą paragino Rusiją „nešdintis“ iš Venesuelos, kai Maskva, siekdama išreikšti solidarumą su izoliuota N. Maduro vyriausybe, pasiuntė į šią Pietų Amerikos valstybę apie 100 karių.

Rusijos valstybinė gynybos technologijų grupė „Rostech“, atsakinga už Venesuelos specialistų parengimą naudoti ir aptarnauti Rusijos tiekiamą karinę techniką, paneigė laikraščio „The Wall Street Journal“ pranešimą, esą rusų karinių patarėjų skaičius Venesueloje buvo sumažintas nuo tūkstančio iki kelių dešimčių.