Kim Yong Cholas, per derybas dėl denuklearizacijos atlikęs tokį patį vaidmenį, kaip ir JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo, žlugus vasarį Hanojuje vykusiam Kim Jong Uno ir D. Trumpo susitikimui buvo pasiųstas į sunkiųjų darbų koloniją, penktadienį pranešė pietų korėjiečių laikraštis „Chosun Ilbo“.

Tačiau vėlai sekmadienį Kim Yong Cholas drauge su kitais Šiaurės Korėjos lyderiais, įskaitant Kim Jong Uną, jo sutuoktinę Ri Sol Ju, aukšto rango valdančiosios partijos narius ir kariškius, stebėjo „kariškių žmonų mėgėjiškų menų būrelių organizuotą renginį“, nurodė Pchenjano oficiali naujienų agentūra KCNA.

Valstybinio laikraščio „Rodong Sinmun“ paskelbtoje nuotraukoje matyti penkiomis vietomis žemiau Kim Jong Uno sėdintis Kim Yong Cholas, abiem rankomis uždengęs veidą.

Pietų Korėjos parlamento Žvalgybos komitetas balandį informavo, jog Kim Yong Cholas buvo nubaustas už vaidmenį ruošiantis lyderių susitikimui Hanojoje, nors neseniai jis buvo paskirtas Valstybės reikalų komisijos – Kim Jong Uno pirmininkaujamo vyriausiojo valdymo organo – nariu.

KCNA paminėjo Kim Yong Cholą tarp sekmadienį įvykusio renginio dalyvių.

Vis tik neatvyko Pchenjano specialusis pasiuntinys Jungtinėms Valstijoms Kim Hyok Cholas, kuris, kaip informavo „Chosun Ilbo“, buvo sušaudytas už „aukščiausiojo lyderio išdavystę“, nes buvo „palenktas JAV pusėn“ per parengiamuosius darbus prieš viršūnių susitikimą.

Kim Hyok Cholas kartu su JAV specialiuoju pasiuntiniu Šiaurės Korėjai Stephenu Biegunu atliko parengiamuosius darbus prieš viršūnių susitikimą Hanojuje.

Dalis ankstesnių Pietų Korėjos pranešimų apie valymus ir egzekucijas Šiaurės Korėjoje, kaip vėliau paaiškėjo, buvo netikslūs.