„Parlamento frakcijoje vykstančios diskusijos ir bendri partiečių atsiliepimai man parodė, jog nebeturiu paramos, kuri yra būtina, kad galėčiau toliau eiti savo pareigas“, – pareiškė Andrea Nahles.

Ji nurodė, jog pirmadienį pasitrauks iš Socialdemokratų partijos pirmininkės posto, o antradienį – iš parlamento frakcijos pirmininkės pareigų.

SPD frakcijai parlamente A. Nahles vadovavo nuo 2017 metų, kuomet įvyko parlamento rinkimai, o partijos lydere tapo 2018 metais.

A. Merkel krikščionių demokratų sąjungos (CDU) ir SPD koalicija nuo pat pradžių buvo trapi.

SPD 2017 metais iš pradžių svarstė jungtis prie opozicijos. Tačiau partija visgi buvo įkalbėta atnaujinti partnerystę su A. Merkel, nors daugelis partijos narių ir toliau skeptiškai vertina dalyvavimą koalicijoje.

Nuo tada SPD reitingai sparčiai smuko ir naujausios apklausos rodo, jog partiją palaiko tik 12 proc. rinkėjų, o opozicijoje esančių žaliųjų palaikymas smarkiai padidėjo.

Be to, praėjusį sekmadienį socialdemokratai patyrė skaudų pralaimėjimą Europos Parlamento rinkimuose, kuriuose partijos rezultatas buvo prasčiausias jos istorijoje.