Jis pabrėžė, kad Talibanas nepasiduos, kol nepasieks savo tikslų. Ateinančiomis dienomis Katare turėtų įvykti septintasis pokalbių su JAV pasiuntiniu Afganistane Zalmay'u Khalilzadu ratas.

Z. Khalilzadas, kuris penktadienį leidosi į naują 17 dienų misiją, buvo nusiteikęs optimistiškai dėl planuojamų pokalbių. Jis šeštadienį tviteryje rašė, kad taikos procesas juda į priekį. Praėjusį mėnesį pasiekta „esminės pažangos“. Pirmoji stotelė naujos jo kelionės metu yra Afganistano kaimynas Pakistanas.

Talibanas po šeštojo pokalbių rato Kataro sostinėje Dohoje pareiškė, kad derybas blokuoja nesutarimai dėl užsienio dalinių išvedimo.

Z. Khalilzadas jau kelis mėnesius kalbasi su Talibano atstovais. Prieš apsispręsdamos dėl savo karių išvedimo, JAV reikalauja iš talibų virtinės pažadų, tarp jų – saugumo garantijų, paliaubų ir pradėti dialogą su Afganistano vyriausybe.

Afganistano prezidentas Ashrafas Ghanis ramadano proga paragino Talibaną laikytis paliaubų. Tačiau islamistinė grupuotė jas atmetė, kaip ir pokalbius su vyriausybe Kabule.