Šiuos komentarus D. Trumpas išsakė ruošdamasis pirmadienį prasidėsiančiam savo valstybiniam vizitui Didžiojoje Britanijoje, per kurį susitiks su Th. May.

Premjerė ketina atsistatydinti birželio 7 dieną, nes nesugebėjo prastumti parlamente Britanijos išstojimo iš Europos Sąjungos sutarties.

Paklaustas britų bulvarinio laikraščio „The Sun“, ką mano apie 12 kandidatų, siekiančių pakeisti Th. May, D. Trumpas atsakė: „Manau, Borisas labai gerai atliktų darbą. Manau, jis būtų puikus.“

„Jis man visuomet patiko. Nežinau, ar jis bus išrinktas, bet manau, kad jis labai geras vaikinas, labai talentingas žmogus“, – tęsė JAV prezidentas.

D. Trumpas pridūrė, kad keli britų veikėjai, besivaržantys dėl Konservatorių partijos lyderio posto, prašė jo palaikymo, bet jų vardų prezidentas neatskleidė.

B. Johnsonas, atlikęs svarbų vaidmenį išstojimo šalininkų stovykloje per 2016 metų „Brexit“ referendumą, sakė esąs pasiruošęs išvesti Britaniją iš Europos Sąjungos – „su sutartimi arba be jos“.

Savo interviu D. Trumpas dar kartą sukritikavo Th. May „Brexit“ derybų taktiką ir sakė, kad Britanija leido ES „laikyti visas kortas“.

„Labai sunku žaisti, kai visas pranašumas tenka vienai pusei, – aiškino jis. - Esu minėjęs Theresai, kad reikia gausinti savo šaudmenis.“

Th. May lapkritį suderino išstojimo sutartį su ES, bet šį susitarimą JK parlamentas triskart atmetė, tad premjerei teko susitarti su Bendrija, jog šalies pasitraukimas būtų atidėtas. Dabartinė numatyta Britanijos išstojimo data yra spalio 31-oji.

„Pikta Meghan“

Komentuoti Britanijos vidaus politiką ir reikšti nuomonę apie valdančiosios partijos vadovybės pasirinkimus šiuo opiu metu yra neįprastas žingsnis JAV prezidentui – bet tik ne D. Trumpui, buvusiam televizijos realybės šou žvaigždei, dažnai atvirai žeriančiam, ką galvoja.

Tačiau šie jo pasisakymai gali padidinti įtampą per jo trijų dienų vizitą Britanijoje.

Pirmadienį D. Trumpą Bakingamo rūmuose priims karalienė Elizabeth II.

Vėliau jis susitiks su sosto įpėdiniu princu Charlesu, kuris yra žinomas kaip uolus kovos su klimato pokyčiai šalininkas, o JAV prezidentas yra pagarsėjęs savo skeptišku požiūriu šiuo klausimu. D. Trumpas yra nusprendęs išvesti Jungtines Valstijas iš Paryžiaus klimato sutarties, kuria siekiama sumažinti atmosferos taršą šiltnamio efektą sukeliančiomis dujomis.

Tuo tarpu susitikimas su Sasekso kunigaikštiene Meghan – buvusia amerikiete aktore, ištekėjusia už Charleso antrojo sūnaus, princo Harry – nėra įtrauktas į D. Trumpo vizito darbotvarkę. Meghan yra kritikavusi šį buvusį nekilnojamojo turto magnatą, kai jis 2016 metais kandidatavo į JAV prezidento postą.

„Ką galiu pasakyti? Nežinojau, kad ji yra pikta“, – D. Trumpas kalbėjo apie Meghan, bet pridūrė, kad jai „neabejotinai puikiai seksis“ Britanijos karališkojoje šeimoje.

Paklaustas apie protestus, tikriausiai temdysiančius jo vizitą Jungtinėje Karalystėje, prezidentas atsakė: „Manau, tikiuosi, kad esu iš tikrųjų mylimas JK.“