Kitas didelis pasikeitimas yra Nirmalos Sitharaman perėjimas iš Gynybos ministerijos vadovauti Finansų ministerijai. Tuo metu karjeros diplomatas Subrahmanyamas Jaishankaras tapo užsienio reikalų ministru.

A. Shahas vadovavo N. Modi dešiniojo sparno partijai „Bharatiya Janata“ (BJP) ir niekada nėra dirbęs ministru. Jam buvo atsidėkota už antrą partijos triuškinamą pergalę nacionaliniuose rinkimuose.

Dabar A. Shahas turės vykdyti N. Modi nacionalistinę darbotvarkę saugumo, imigracijos ir kitais svarbiais klausimais.

Susidurdamas su dideliais iššūkiais dėl ekonomikos, darbo vietų kūrimo ir žemės ūkio paskolų krizės, N. Modi pakeitė maždaug tris dešimtis ministrų ir jų pavaduotojų. Premjeras į vyriausybę paskyrė daug naujų įstatymų leidėjų.

Kinijos eksperto S. Jaishankaro paskyrimas užsienio reikalų ministru laikomas ženklu, kad N. Modi per antrą savo kadenciją labiau akcentuos keblią diplomatiją su kaimyninėmis šalimis.

S. Jaishankaras, kuris buvo Užsienio reikalų ministerijos aukšto rango pareigūnas, o pernai išėjo į pensiją, buvo įtakingas N. Modi patarėjas diplomatijos klausimais pirmuosius penkerius premjero valdymo metus.

N. Modi, 24 ministrai ir daugiau kaip 30 viceministrų ketvirtadienį buvo prisaikdinti prezidentūros rūmuose.