Dabar vyras kaltinamas vadovavęs sekso kultui, į kurį viliojamos moterys virsdavo jo vergėmis ir buvo priverstos su juo turėti lytinių santykių. Kalbama, kad šiam kultui priklausė ne viena Holivudo aktorė, didelio turto paveldėtoja ir net buvusio Meksikos prezidento sūnus. Kai kurie iš šių žmonių teisme liudijo prieš K. Raniere'ą.

Olbanyje, Niujorko valstijoje, registruota įmonių grupė „Nxivm“ save apibūdina kaip „bendruomenę, besiremiančią humanitariniais principais ir siekiančią įgalinti žmones“. Jos teigimu, grupei dirba daugiau nei 16 tūkst. žmonių, ji veikia Jungtinėse Valstijose, Kanadoje, Meksikoje ir Centrinėje Amerikoje.

K. Raniere'as ir jo organizacija skelbė, kad „ji dirba, siekdama sukurti geresnį pasaulį“.
Štai keli šokiruojantys faktai, paaiškėję didelio atgarsio sulaukusio 58 metų „savipagalbos“ guru teismo proceso metu.

2000 dolerių už galimybę švęsti lyderio „gimtadienio savaitę“

Kiekvieną rugpjūtį „Nxivm“ nariai, vadinami niksiečiais, atseikėdavo po 2 tūkst. dolerių ar daugiau, kad galėtų dalyvauti Silver Bay kaimelyje, Niujorko valstijoje, rengiamoje K. Raniere'o gimtadienio savaitėje, nurodoma teismo dokumentuose.

Vienas buvęs šios bendruomenės narys teismui liudijo, kad tokios savaitės metu vykdavo pagarbos lyderiui atidavimo ceremonijos.

„Visuomet vykdavo tam tikros pramoginės ar įvairios pagarbos Keithui atidavimo ceremonijos, kurias rengdavo skirtingi centrai, arba vykdavo dainininkų pasirodymai. Tačiau viskas visuomet sukosi aplink mintį atiduoti pagarbą Keithui ir įvertinti Keitho darbą“, – teismui sakė liudytojas.

Savotiška vasaros stovykla suaugusiems

Toks minėtas renginys, susijęs su K. Raniere'o gimtadieniu rugpjūčio 26 d., įrodė, kad ši organizacija daug dėmesio skiria savo lyderiui ir įvairių jo poreikių tenkinimui. FTB specialusis agentas Michaelas Leveris teismui sakė, kad K. Raniere'as turėjo vis besikeitusį būrį 15–20 moterų, su kuriomis palaikė seksualinius santykius.

Teisėsaugos duomenimis, šioms moterims buvo draudžiama turėti lytinių santykių su kitais vyrais, tik su K. Raniere'u, arba atskleisti kam nors tokių santykių subtilybes. Be to, „Nxivm“ programoje, kurios griežtai laikėsi organizacijos nariai, buvo teigiama, kad vyrams reikia daugybės seksualinių partnerių, o moterys privalo būti monogamiškos.

Prisiviliojo jauną mergaitę – norėjo atimti nekaltybę

Buvusi šio tariamo seksualinio kulto narė, kurią prokurorai įvardija kaip Danielą, teisme liudijo, kad K. Raniere'as ją suviliojo likus kelioms savaitėms iki jos aštuoniolikto gimtadienio ir norėjo atimti jos nekaltybę.

Kai jai buvo 16 metų, Daniela ir jos šeima, sužinoję apie K. Raniere'ą ir „Nxivm“, iš Meksikos persikėlė į Jungtines Valstijas,“. Šešių asmenų šeima apsigyveno dviejų miegamųjų bute Olbanyje ir ėmė įgyvendinti grupės savipagalbos programą.

„Prieš tai net nesibučiavau, nebuvau turėjusi jokio seksualinio kontakto, – teismui sakė Daniela. – Aš nežiūrėjau į Keithą ta prasme, tačiau subtiliai jutau, kad jis su manimi flirtuoja. Dabar tikiu, kad jis mane viliojo.“

Kai jai sukako 18 metų, K. Raniere'as ėmė atvirai kalbėti apie tai, kokie intymūs turėtų būti jų santykiai. Mergina pasakojo, kad jai pirmiausia buvo nurodyta sulieknėti, nes neatitiko K. Raniere'o skonio.

„Jis sakė, kad negalėtų dalintis savo seksualine energija su antsvorio turinčiu žmogumi“, – teismui sakė mergina.

Vos jai sukako 18 metų, Daniela pasakojo, kad K. Raniere'as jai pasakė, kad „jau laikas“. Jis palydėjo ją į biurų pastato sandėliuką, kur jie turėjo lytinių santykių. Galiausiai, anot merginos, jos buvo prašoma reguliariai tenkinti K. Raniere'ą oraliniu būdu, dažnai kelis kartus per dieną.

Viena iš Danielos seserų su K. Raniere'u susilaukė vaiko, o dar kita sesuo yra įvardijama kaip auka K. Raniere'ui pateiktuose kaltinimuose dėl vaikų pornografijos. Jos, kaip manoma, buvo priverstos ne vieną kartą užsiimti grupiniu seksu su K. Raniere'u.

„Mes visą laiką verkėme“, – teismui sakė Daniela.

Lauren Salzman

Izoliavo dvejiems metams dėl priaugto svorio

42 metų Lauren Salzman teismui liudijo, kad ta pati jauna moteris, byloje įvardijama Danielos vardu, dvejus metus buvo laikoma miegamajame, nes priaugo svorio ir norėjo susitikti su kitu vyru, o ne K. Raniere'u.

Anot L. Salzman, grupės lyderis manė, kad tai, esą, išspręs Danielos „elgesio problemas“. „Keithas man pasakė, kad ji vogė, ir žadėjo sulieknėsianti, tačiau priaugo 18 kilogramų“, – teismui sakė moteris. Ji teigė jutusi, kad privalo „imtis Danielos projekto“, norėdama parodyti, jog gali būti „gera motina“.

Danielai buvo pasakyta, kad ji bus išsiųsta į Meksiką, jeigu netiks K. Raniere'ui ir L. Salzman. Nors ji buvo laikoma tame pačiame name, kur gyveno jos šeima, ji izoliacijos metu negalėjo su jais susitikti.

„Mes buvome be galo žiaurūs Danielai. Viskas, ką ji padarydavo, būdavo sumenkinama. Viskas, ką ji darė, buvo blogai, – pasakojo L. Salzman. – Iš visų dalykų, kurios padariau šioje byloje, ir visų nusikaltimų, dėl kurių prisipažinau, šis buvo blogiausias.“

Galiausiai Daniela nusprendė grįžti į Meksiką, net jei tai reiškė, kad ji niekada nebepamatys savo šeimos. Ji tiesiog norėjo išsilaisvinti.

Baudžiamoji „vergės ir šeimininko“ sistema

Remiantis teismo dokumentais, „Nxivm“ viduje egzistavo slapta draugija „DOS“ arba „Įžadas“. Ji veikė piramidės principu, kuomet „šeimininkai“ valdė „verges“. Tačiau nė vienas šios draugijos narių nežinojo, kad aukščiausiame lygyje buvo K. Raniere'as – vienintelis vyras šioje grupėje. Jis buvo „aukščiausias šeimininkas“.

Iš vergių buvo tikimasi, kad jos verbuos sau verges, kurios galiausiai dirbs, kad tarnautų K. Raniere'ui. Pasak FTB agento M. Leverio, vergėmis grupėje buvo prekiaujama.

Tam, kad galėtų prisijungti prie grupės, moterys savo šeimininkėms turėjo duoti „užstatą“ – kokios nors kompromituojančios informacijos apie save, kurios atskleidimas joms smarkiai pakenktų. Tai galėjo būti atviros nuotraukos ar vaizdo įrašai ar kitokio pobūdžio informacija, galinti pakenkti potencialiai vergei, jos šeimai ar draugams.

„Vergės suvokė, kad, jeigu paliks draugiją, viešai apie ją kalbės ar neįvykdys joms duotų užduočių, užstatas gali būti panaudotas“, – teismui sakė M. Leveris.

Vergėms skiriamos užduotys svyravo nuo paprasčiausio kavos atnešimo ir namų valymo iki moters paruošimo seksualiniams santykiams su K. Raniere'u.

Moterys buvo žymimos lyderio inicialais

Teigiama, kad minėtos grupės narės buvo pažymimos K. Raniere'o inicialais prideginimo įrankiu, dažniausiai dubens srityje. Tokias ceremonijas kiti nariai filmuodavo. Jos trukdavo iki pusvalandžio.

Moterys būdavo priverstos stovėti visiškai nuogos, o šeimininkas nurodydavo kitam nariui filmuoti.
Kai kurioms aukoms buvo sakoma, kad ženklas, kuriuo jos buvo pažymėtos, yra sudarytas iš keturių elementų – oro, žemės ir vandens, o prideginimo įrankis, esą, buvo ugnies elementas.

Tačiau prokurorai mano, kad gautoji forma iš tiesų yra sudaryta iš K. Raniere'o inicialų.

Lyderis suimtas prieš grupinio sekso ceremoniją

L. Salzman Bruklino federaliniam teismui liudijo, kad K. Raniere'as buvo savo namuose Meksikoje su grupe aukšto rango vergių ir rengėsi „pakartotinio susisaistymo ceremonijai“, kai į namą įsiveržė pareigūnai.

Moteris pasakojo, kad atvykus agentams ji užsibarikadavo pagrindiniame miegamajame. „Mano tikslas buvo apsaugoti Keithą. Tai buvo beveik automatinis veiksmas, – pasakojo L. Salzman, dešimtmetį palaikiusi santykius su K. Raniere'u ir norėjusi susilaukti su juo vaiko. – Aš pasirinkau meilę, kaip mus mokė Keithas.“

L. Salzman pasakojo, kad ji ir aktorė Allison Mack buvo tarp pirmųjų septynių „pirmosios linijos vergių“ (kai kurios jų buvo pirmosios DOS draugijos narės), kurios sutiko dalyvauti pakartotinio susisaistymo ceremonijoje, esą, surengtoje pademonstruoti savo tolesnį atsidavimą „Nxivm“ ir jos lyderiui K. Raniere'ui.

Ceremonijos metu turėjo vykti „grupinis oralinis seksas“, nes norėta padaryti „ką nors ypatingo“ K. Raniere'ui. Tačiau netrukus prieš ceremoniją į namą įsiveržė Meksikos agentai.

L. Salzman, kurios motina Nancy buvo viena iš „Nxivm“ įkūrėjų, teismui sakė, kad būtent tuomet ji ir suprato, kad Keithas buvo „bailys“, o ne gynėjas, kuriuo visuomet save laikė.

„Man niekada nekilo mintis, kad aš pasirinksiu Keithą, o Keithas pasirinks Keithą“, – sakė ji.