Ola Bini buvo areštuotas, kai balandžio 11-ąją bandė iš Ekvadoro išvykti į Japoniją. Tą dieną Kitas atšaukė J. Assange'ui suteiktą prieglobstį. „WikiLeaks“ įkūrėjas nuo 2012 metų slėpėsi Ekvadoro ambasadoje Londone.

Ekvadoro vyriausybė kaltina 36 metų O. Bini rengus sąmokslą atakuoti kompiuterines sistemas šalyje.

O Bini atsisakė bendradarbiauti su tyrėjais, todėl kaltintojams nepavyko identifikuoti potencialių aukų ar įvertinti įsilaužimo žalos, sakė teisėja Yadira Proano, atmesdama švedo prašymą paleisti jį už užstatą.

Švedo advokatas Jose Charry sakė, kad buvo pažeistos O. Bini teisės, o prokuratūra „neatliko savo darbo“, nepaaiškinusi kaltinimų pobūdžio.

47 metų australas J. Assange'as šiuo metu yra kalėjime Didžiojoje Britanijoje. Už grotų jis buvo pasiųstas dėl to, kad nesilaikė Jungtinės Karalystės teismo 2012 metais nustatytų paleidimo už užstatą sąlygų.

Kai atliks jam skirtą 11 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, „WikiLeaks“ įkūrėjas gali būti išduotas Jungtinėms Valstijoms, siekiančioms jo ekstradicijos.

JAV Teisingumo departamentas praėjusią savaitę apkaltino J. Assange'ą pažeidus Jungtinių Valstijų šnipinėjimo įstatymą, kai jis 2010 metais viešai paskelbė tūkstančius įslaptintų arba konfidencialių karinių ir diplomatinių dokumentų.

Savo ruožtu Švedijos teismas birželio 3 dieną spręs dėl J. Assange'o sulaikymo už akių dėl įtarimo išžaginimo 2010 metais. Tai būtų pirmas žingsnis siekiant jo ekstradicijos iš Jungtinės Karalystės į Švediją.