Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas trečiadienį pareiškė, kad antradienio incidentą išprovokavo „norintys sukurti Balkanuose buferinę zoną nuo Rusijos“, taip pat „norintys visus suvaryti į NATO“.

Dėl šios ginkluotos operacijos pasipiktinusi Serbija nedelsiant paskelbė visišką savo ginkluotųjų pajėgų parengtį.

Tarp per reidą Kosove areštuotų keliolikos žmonių buvo Rusijos pilietisJT misijos Kosove pareigūnas, tačiau vėliau jis buvo paleistas.

Kosovo policijos specialiosios pajėgos pranešė sulaikiusios „kelis policijos pareigūnus ir kelis piliečius“, įtariamus dalyvavimu nusikaltėlių gaujose, prekių kontrabanda, piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi ir kyšininkavimu.

Šalies prezidentas Hashimas Thaci sakė, kad policijos operacija Mitrovicoje, esančioje Kosovo šiaurėje, buvo visiškai teisėta ir „nenukreipta prieš jokią bendruomenę“.

Pasak jo, tarp areštuotų asmenų esama „albanų, serbų, bosnių, taip pat vienas rusas, kuris, prisidengęs diplomato skraiste, mėgino trukdyti policijos operacijai“.

Prezidentas taip pat nurodė prašęs Belgrado palaikymo, nes „organizuotas nusikalstamumas yra ne vietinis, o regioninis“.

Serbijos prezidentas Aleksandras Vučičius savo ruožtu pareiškė, kad NATO vadovaujami taikdariai Kosove „melavo“ sakydami, kad iš anksto informavo Belgradą apie šią policijos operaciją.

Pastarasis konfliktas dar labiau padidino įtampą, tvyrančią tarp Serbijos ir jos buvusios provincijos.

Serbija Kosovo kontrolę prarado po NATO įsikišimo 1999 metais, kai buvo sustabdyta kruvina serbų kampanija prieš Kosovo albanų separatistus ir civilius. Serbija ir jos sąjungininkė Rusija nepripažįsta Kosovo 2008 metų nepriklausomybės deklaracijos.