Kaip praneša portalas news.com.au, 19-os Krestinai, 18-os Angelinai ir 17-os Marijai teko patirti nuolatinę seksualinę prievartą ir klaikius kankinimus, kuriems merginas buvo pasmerkęs tikras jų pačių tėvas – 57-erių metų pilietis, vardu Michailas Chačaturjanas, įvardijamas kaip vieno rusų mafijos klano bosas.

Paauglės tvirtina, kad M. Chačaturjanas reguliariai jas mušė ir seksualiai išnaudojo. Konkretizuodamos patirtą smurtą merginos paminėjo atvejus, kai buvo verčiamos valgyti nuo grindų šuns plaukus, o už nepaklusnumą buvo baudžiamos pipirinėmis dujomis.

Visiškai išsekinta nuolatinių tėvo išpuolių, viena iš seserų bandė nusižudyti.

Po keletą metų trukusių kančių trys seserys ryžosi kartą ir visiems laikams atsikratyti tėvu – jį nužudė. Šitaip jos pasielgė nebegalėdamos tverti, kaip pačios teigia, nuolatinės grėsmės, besikartojančio smurtavimo, vertimo pildyti seksualinio pobūdžio užgaidas, taip pat grasinimų, kad bus primuštos.

Merginos prisipažino, kad 2018-ųjų liepą nužudė M. Chačaturjaną jo pateis bute, esančiame Altufjevo rajone, Maskvos šiaurės rytuose. Visos trys buvo apkaltintos grupinės iš anksto suplanuotos žmogžudystės įvykdymu, nors pačios teigia, kad veikė vien iš savigynos paskatų, apimtos baimės, kad viena iš seserų gali mirti dėl tėvo savivalės.

Prokurorai stengiasi gauti leidimą po mirties apkaltinti M. Chačaturjaną pedofilija. Kaip rašė britų laikraštis „Daily Mail“, šitai tapo būtina atsiradus naujų įrodymų, kad jis tikrai vykdė seksualinį ir fizinį smurtą, nukreiptą prieš tris nepilnametes dukteris.

Taip pat siekiama, kad būtų anuliuoti merginoms pateikti kaltinimai dėl žmogžudystės.

Merginos tvirtina, kad tą naktį, kai nužudė tėvą, astma serganti Krestina apalpo, o M. Chačaturjanas nutempė ją į vonią, ėmė pilti ant jos degtinę ir nurengė drabužius.

Kol visa tai vyko, Angelina ir Marija, sunerimusios, kad sesuo gali mirti, puolė tėvą medžiokliniu peiliu, kurį, kaip pačios sako, dieną buvo paėmusios iš tėvo automobilio, ir plaktuku.

Joms besigrumiant su tėvu, muštynės iš buto persikėlė į gatvę. Tada Angelina susmeigė peilį tėvui į širdį.
M. Chačaturjanas susmuko vietoje. Marija iškvietė greitąją pagalbą. Kai atvyko medikai, vyras jau buvo miręs. M. Chačaturjano kūnas buvo rastas namo, kuriame gyveno, lifte, nusėtas begalės durtinių žaizdų.

Iš karto po incidento devyniolikametė Krestina pasakė policijai: „Nekentėme jo ir troškome tik vieno – kad jis išnyktų arba kad niekada nebūtų tekę jo pažinoti. Norėjome, kad jis išsinešdintų ir niekada negrįžtų.“

Krestina, Angelina ir Marija buvo sulaikytos. Joms buvo pateikti kaltinimai žmogžudyste. Jei kaltė bus įrodyta, visoms bus skirta 10–15 metų laisvės atėmimo bausmė.

Visgi dabar tyrėjai linkę patikėti, kad seserys išties buvo tapusios seksualinio ir fizinio smurto aukomis.

Kaip rašo „The Moscow Times“, vadovaujantis ypatingus apribojimus numatančiu įstatymu, merginos buvo paleistos iš kalėjimo ir turėtų negrįžti į jį tol, kol tyrėjai atliks išsamią bylos analizę.

Seserys tvirtina, kad buvo paverstos reguliaraus smurto, įskaitant grasinimus, mušimą, žaginimą ir seksualinę prievartą, aukomis.

M. Chačaturjanas, esą, buvo sumontavęs filmavimo kamerą, kad galėtų stebėti, ką dukterys veikia, kai jo nėra namie.

Neseniai radosi įrodymų, kad M. Chačaturjanas vienai iš dukterų sakė, jog ši turės pakeisti šeimą palikusią motiną.

„Turėsi užimti motinos vietą. Vesiu tave ir pagimdysi man kūdikį“. Tokie neva buvo M. Chačaturjano žodžiai.
Teisėjams pateiktoje specialistų parengtoje ataskaitoje nurodoma: „M. Chačaturjanas liepė dukterims nusirengti jo akivaizdoje ir sakė norįs jas patikrinti.“

Tada merginoms, esą, buvo liepta atlikti seksualinio pobūdžio veiksmus, nes, kaip jis sakė, jie galėtų padėti atsikratyti dėl prostatos kylančių problemų.

Smurtaudamas prieš tris dukteris ir jas žemindamas M. Chačaturjanas, kaip rašo „Daily Mail“, naudojosi įvairiais ginklais.

Tą dieną, kai buvo nužudytas, merginos nugvelbė medžioklinį peilį iš tėvo automobilio, būgštaudamos, kad gali būti mušamos.

Buvusio mafijos boso automobilyje tyrėjai rado kilpinį lanką ir keletą šautuvų bei kitų ginklų.

Jauniausioji iš dukterų, Marija, anksčiau yra puolusi su peiliu ir savo motiną Aureliją. Pastaroji kiek vėliau paliko šeimą.

Kaip informuoja laikraštis „The Sun“, kalbas apie despotišką M. Chačaturjano būdą patvirtino ir kaimynai, o jo žmona Aurelija, esą, pabėgo neapsikentusi smurto.
Viena šeimos bičiulė patvirtino, kad bent viena mergina tikrai buvo seksualiai išnaudojama.

„Jis nuolatos jas mušė, o sykį nusivežė į mišką ir grasino nužudysiąs. Motina nuo jo pabėgo. Jis uždraudė su ja bendrauti“, – sako moteris.

„Tėvas buvo susijęs su nusikalstamu pasauliu. Jis buvo mafijos bosas“, – pridūrė ji.

Kitas šeimos draugas papasakojo štai ką: „Sykį jis rado ant kilimo šuns plaukų. Tada pasikvietė vieną iš dukterų ir liepė jai iššukuoti šunį, o tada, jam bežiūrint, suvalgyti jo plaukus.“

Angelina sakė nė keik nesigailinti, kad nužudė tėvą, be to, pridūrė, kad nuo tada, kai išvyko motina, smurtas tik padažnėjo.

„Dėl nieko nesigailiu. Buvo nebeįmanoma toleruoti to, ką jis su mumis darė“, – sakė mergina.

„Kalėti tikrai geriau nei gyventi su juo. Nuo dešimties metų teko kęsti mušimą, nuo keturiolikos – seksualinę prievartą. Kai prieš trejetą metų jis išvežė motiną, situacija visai suprastėjo“, – pasakojo ji.

„Iš pat pradžių buvo aišku, kad merginos ilgą laiką gyveno psichologiškai traumuojančiomis sąlygomis“, – sakė Angelinos advokatas Aleksejus Peršinas.

„Smurtą jos kentė ne vienus metus. Tai įrodyta teismo ekspertizės. Jau paaiškėjo, kodėl jos negalėjo kreiptis pagalbos arba pabėgti nuo tėvo. Turint omeny, kad jos nuolat baiminosi dėl savo gyvybių, o jų atžvilgiu vykdytas smurtas ištisai kartojosi, jų veiksmai turi būti prilyginti savigynai“, – nurodė jis.

„Tikimės, kad joms iškelta byla bus nutraukta. Pilietis M. Chačaturjanas savo veiksmais padarė joms rimtą fizinę ir psichologinę žalą“, – sakė advokatas.

Bylos aplinkybės padalijo Rusijos visuomenę į dvi stovyklas. Kaip rašo „The Moscow Times“, vieni seseris laiko žudikėmis, kiti – smurto aukomis.

Visuomenės stebėsenos komisijos kalėjimo kontrolierius Ivanas Melnikovas sakė kaltinantis sistemą, nesugebėjusią užtikrinti merginų saugumo, nepaisant iš mokyklos gautų pranešimų apie prastą lankomumą ir su jų tėvu susijusių nusiskundimų.

„To tikrai turėjo pakakti, kad įsikištų socialinės tarnybos“, – sakė I. Melnikovas.