Anksčiau pirmadienį L. Dragneai buvo palikta galioti pusketvirtų metų laisvės atėmimo bausmė, išnagrinėjus jo apeliaciją vienoje korupcijos byloje.

Pirmadienio pavakarę Rumunijos televizija parodė, kaip 56 metų L. Dragnea policijos automobiliu buvo vežamas į Rahovos kalėjimą Bukarešto pakraštyje.

L. Dragnea 2018 metais buvo nuteistas už dviejų partijos narių įdarbinimą vienoje viešojoje agentūroje, o pirmadienį Aukštesnysis kasacinis ir teisingumo teismas patvirtino tuomet jam paskirtą laisvės atėmimo bausmę.

Kalėjime jis atsidūrė jo partijai sekmadienį patyrus skaudų smūgį per Europos Parlamento rinkimus: PSD liko antra po opozicinės Nacionalinės liberalų partijos.

Pirmadienio verdiktas beveik neabejotinai pašalins iš viešojo gyvenimo vyrą, daugelio laikomą žmogumi, iš užkulisių valdančiu vyriausybę, ir svarbia figūra PSD stumiant prieštaringai vertinamas teismų sistemos reformas.

Nors PSD laimėjo 2016 metų rinkimus, L. Dragneai nepavyko tapti premjeru, nes 2016 metais jis buvo nuteistas už balsų klastojimą.