H. Ch. Strachė gegužės 24 d. kreipėsi į Vienos prokuratūrą dėl trijų asmenų, kurie gali būti susiję su skandalingo vaizdo įrašo pagaminimu.

Pasak politiko, kompromituojantis vaizdo įrašas buvo sukurtas neteisėtai, naudojant slapto filmavimo priemones, ir jo paskelbimas jam pakenkė. Buvęs vicekancleris įsitikinęs, kad šio vaizdo įrašo autoriai įtraukė jį į surežisuotą sceną, kurioje jis sau leido laisvai dėstyti savo mintis.

Laikraščio „Kurier“ žiniomis, skandalingas vaizdo įrašas buvo nufilmuotas atliekant žurnalistinį tyrimą, prie jo kūrimo prisidėjo advokatas iš Vienos, kurio pavardė neskelbiama. Vokietijos televizijos kanalas ZDF teigė, kad Vokietijos artgrupė „Das Zentrum für Politische Schönheit“ (ZPS) įsigijo vaizdo įrašą iš asmenų, prisidėjusių prie jo pagaminimo, ir vėliau perdavė jį žurnalui „Spiegel“ ir laikraščiui „Suddeutsche Zeitung“, kurie ir paskelbė įrašą.

Austrija ruošiasi pirmalaikiams rinkimams į Nacionalinę Tarybą (parlamento žemuosius rūmus), kurie įvyks šių metų rugsėjo mėnesį.

Juos rengti prireikė dėl skandalo, kilusio žiniasklaidai paskelbus vaizdo įrašą, kuriame buvęs Austrijos laisvės partijos (FPO) lyderis ir vicekancleris H. Ch. Strachė su rusakalbe moterimi svarsto galimybę pirkti populiarų leidinį „Kronen Zeitung“ ir jame paremti partijos rinkimų kampaniją prieš 2017 metų parlamento rinkimus mainais į valstybinius užsakymus Austrijoje.