Per ceremoniją Tokijo imperatoriškuosiuose rūmuose nuskambėjo Japonijos ir Jungtinių Valstijų himnai, o šalia rūmų plevėsavo abiejų šalių vėliavos.

Naruhito Chrizantemų sostą perėmė gegužės 1-ąją, kitą dieną po savo tėvo Akihito abdikacijos.

Su valstybiniu vizitu Japonijoje viešinčiam Amerikos prezidentui imperatoriškuosiuose rūmuose buvo surengta pompastiška sutikimo ceremonija.

D. Trumpas buvo palydėtas prie specialiai įrengtos neaukštos platformos, ant kurios užlipęs kelias akimirkas susikaupęs stebėjo išrikiuotą garbės sargybą. Tada prezidentas raudonuoju kilimu praėjo pro garbės sargybos kuopos karius, taip pat grupelę vaikų, uoliai mojavusių JAV ir Japonijos vėliavėlėmis.

JAV pirmoji pora ir Japonijos naujasis imperatorius su žmona apsikeitė nuotraukomis bei kitomis dovanomis.

Naruhito įteikė D. Trumpui tradicinį japonų porceliano dubenį. Prezidentas padovanojo imperatoriui amerikietišką altą su rankų darbo dėklu, pagamintu Čarsltone Vakarų Virdžinijoje, taip pat kompozitoriaus ir pianisto Aarono Coplando nuotrauką.

JAV pirmoji ponia įteikė imperatoriaus žmonai Masako Baltųjų rūmų darbo stalo rinkinį su plunksnakočiu, pagamintu iš raudonojo ąžuolo, augančio prie Harvardo universiteto. Šiame universitete Masako studijavo ekonomiką.

Imperatoriaus sutuoktinė Melaniai Trump įteikė tradicinio japoniško dizaino dekoratyvinę dėžutę.

Abi poros taip pat apsikeitė nuotraukomis. Pagal imperatoriškųjų rūmų tradiciją imperatorius ir imperatorienė su valstybiniu vizitu viešintiems svečiams įteikia įrėmintas pasirašytas nuotraukas.