Maskvą per centrą šiaurės ir pietų kryptimi kertančios „pilkosios linijos“ Altufjevo stotyje sugedusiam traukiniui užblokavus judėjimą iš centro, tunelyje, vedančiame iš Bibirevo stoties, įstrigo dar du sąstatai su keleiviais.

Metropoliteno šaltiniai sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad „traukiniai grįžo į Bibirevo stotį sava eigą, žmonės išlipo iš sąstatų“. Vėliau sugedęs traukinys buvo ištemptas iš Altufjevo stoties.

Eismas šia linija buvo atkurtas maždaug po 35 minučių, bet įprastam tvarkaraščiui atkurti prireikė daugiau laiko, sakė metropoliteno atstovai

Tuo metu antradienį apie 18 val. 45 min. vietos (ir Lietuvos) laiku per incidentą kitoje linijoje tuneliuose tarp stočių buvo įstrigę trys traukiniai, iš kurių per pusketvirtos valandos trukusią operaciją buvo evakuota daugiau kaip tūkstantis keleivių.

Metropoliteną valdanti įmonė sakė „Interfax“, kad dėl ketvirtadienio incidento traukinių gamintojai „Metrovagonmaš“ bus skirta 1,5 mln. rublių (20,8 tūkst. eurų) bauda.

„Judėjimo sustabdymo linijos šiaurinėje dalyje priežastis buvo techninis sąstato gedimas. Dėl šio traukinio galioja aptarnavimo sutartis su vagonų gamintoja, todėl pagal sutarties sąlygas jai bus skirtos baudos - apie 1,5 mln. rublių“, – „Interfax“ sakė metropoliteno linijas valdančios Maskvos savivaldybės įmonės „Moskovskij metropoliten“ atstovas.

Pasak jo, „Metrovagonmaš“ jau patvirtino, kad stotyje Altufjevo įstrigusiame sąstate įvyko techninis gedimas.