„Rexas Tillersonas – kvailas kaip bato aulas, žmogus, visiškai nepasiruošęs ir netinkamas valstybės sekretoriaus pareigoms, išgalvojo istoriją, kad esą Vladimiras Putinas buvo geriau negu aš pasirengęs susitikimui Hamburge, Vokietijoje. Nemanau, kad Putinas sutiktų (su tokiu tvirtinimu)“, - parašė D. Trumpas savo tviteryje.

Trečiadienį laikraštis „The Washington Post“, remdamasis savo šaltiniais, pranešė, jog R. Tillersonas uždarame JAV Kongreso Atstovų Rūmų Užsienio reikalų komiteto posėdyje pareiškė, kad Rusijos prezidentas V. Putinas buvo geriau pasirengęs susitikimui Hamburge negu Amerikos lyderis D. Trumpas.

R. Tillersonas pradėjo eiti valstybės sekretoriaus pareigas 2017 metų sausio 20 d. po daugiau kaip 40 metų darbo naftos kompanijoje „ExxonMobil“. 2017 metų vasarą Amerikos žiniasklaida ėmė teigti, jog prezidentas nepatenkintas valstybės sekretoriumi, su kuriuo nesutaria dėl Šiaurės Korėjos, Irano ir Jeruzalės pripažinimo Izraelio sostine. 2018 metų kovo 13 d. D. Trumpas paskelbė atleidžiąs R. Tillersoną iš pareigų.