„Niekas netiki jų pareiškimais“, – sakė E. Imamoglu per susitikimą Stambule, pradėdamas savo perrinkimo kampaniją.

Jis turėjo omenyje valdančiosios partijos įtarimus dėl „pažeidimų“ per kovo mėnesio rinkimus. Galiausiai rinkimų komisija anuliavo nedidele persvara pasiektą E. Imamoglu pergalę ir sušaukė pakartotinius rinkimus birželio 23 dieną.

„Kai žiūriu į jų veidų išraiškas, matau, kad jie ir patys jais netiki“, – sakė E. Imamoglu.

E. Imamoglu pergalė, pelnyta pagrindinei opozicinei Respublikos liaudies partijai (CHP), žymi pirmą kartą per 25 metus, kai valdančioji prezidento Recepo Tayyipo Erdogano partija ar jos pirmtakės prarado Stambulo kontrolę.

Analitikai sako, kad vyriausybė nenori perduoti didžiausio Turkijos miesto, suteikiančio merui reikšmingus išteklius ir labai svarbią platformą, kontrolės.

„Birželio 23-iąją visai Turkijai parodysime, kad nėra kitos išeities, tik – demokratija ir balsadėžė, – sakė E. Imamoglu. – Ateikite ir visi drauge ištaisykime šią didelę gėdą ir neteisybę.“

Jis pridūrė, kad per savo kampaniją didžiausią dėmesį skirs ekstravagantiškų miesto išlaidų mažinimui.

„Stambulo miesto ištekliai grobstomi... Stambulo miestas nėra saujelės žmonių nuosavybė“, – pareiškė jis.

E. Imamoglu, kuris bandė įnešti vienybės elementą į itin susiskaldžiusią Turkijos politiką, sakė: „Mes priimsime visus... Visi yra patriotai... Šio proceso pabaigoje pamatysite, kad labiau mylėsime vieni kitus.“