68 metų Barbara Barrett 2008–2009 metais, vadovaujant prezidento George'o W. Busho administracijai, dirbo JAV ambasadore Suomijoje. Be to, iki 2017 metų ji buvo aeronautikos tyrimų ir plėtros centro „The Aerospace Corporation“ valdybos pirmininkė.

„Ji bus nepaprasta sekretorė!“ – per „Twitter“ parašė D. Trumpas.

Buvusi teisininkė ir lakūnė bandytoja B. Barrett taip pat yra analitinio centro „Rand Corporation“, vykdančio JAV ginkluotųjų pajėgų užsakomuosius tyrimus, valdybos narė.

B. Barret ir jos vyras Craigas Barrettas, buvęs Amerikos technologijų milžinės „Intel“ generalinis direktorius, yra svarbūs Respublikonų partijos finansiniai rėmėjai. 1994 metais B. Barrett siekė tapti šios partijos kandidate į Arizonos gubernatoriaus postą ir buvo pirmoji tai mėginusi padariusi moteris, bet neužsitikrino respublikonų paskyrimo.

Jeigu D. Trumpo pasirinkimas bus patvirtintas, B. Barrett karinių oro pajėgų sekretoriaus poste pakeis kitą moterį – Heather Wilson.

Pati H. Wilson buvo minima tarp kandidatų pakeisti gynybos sekretorių Jamesą Mattisą, gruodį atsistatydinusį paaštrėjus nesutarimams su D. Trumpu dėl prezidento politikos Sirijoje ir kitų klausimų.

H. Wilson atsistatydino kovą ir tapo aukščiausio rango pareigūne, pasitraukusia iš Pentagono po J. Mattiso atsistatydinimo. Ji dėl šio žingsnio apsisprendė, kai tapo akivaizdu, jog laikinasis gynybos sekretorius Patrickas Shanahanas taps nuolatiniu.