JT atstovas Stephane'as Dujarricas sakė, kad JT pareigūnai yra labai sunerimę dėl nutrūkusio vandens tiekimo, nes tai galimai paveiks apie 2 mln. žmonių.

JT humanitarinės pagalbos koordinatorė Maria Ribeiro pasmerkė šį veiksmą, kuriuo „siekiama atimti iš šimtų tūkstančių Libijos gyventojų, ir taip jau kamuojamų sunkumų, galimybę gauti saugų geriamąjį vandenį.“

„Tokios atakos prieš civilinę infrastruktūrą, kuri gyvybiškai svarbi civiliams gyventojams, gali būti laikomos karo nusikaltimais“, – pabrėžė M. Ribeiro.

Koordinatorė pridūrė, kad nuolatiniai išpuoliai prieš vandens sistemą kelia pavojų civilių gyventojų sveikatai ir higienai, ypač labiausių pažeidžiamų žmonių, tarp kurių vaikai, ir kelia tolesnių sunkumų.
Praėjusį mėnesį Libijos nacionalinės armijos (LNA) vadas Khalifa Haftaras pradėjo puolimą, skirtą perimti Tripolio kontrolę iš JT remiamos Nacionalinės santarvės vyriausybės (GNA).

Per kovas tarp abiejų pusių žuvo 454 žmonės ir dar 2 154 buvo sužeisti, tačiau nei vienai pusei nepavykstant pasiekti esminės pažangos, kovos atsidūrė aklavietėje.

Libijoje veikia dvi konkuruojančios vyriausybės. Sostinėje Tripolyje veikia tarptautinės bendrijos remiama GNA. Tuo metu generolas Kh. Haftaras ir jo vadovaujama LNA remia priešišką vyriausybę šalies rytuose.

JT remiama Libijos vyriausybė dėl nutrūkusio vandens tiekimo kaltina pajėgas, ištikimas Kh. Haftarui.