Savo poziciją prezidentas deklaravo dviem valstijoms prieš kelias dienas priėmus naujus griežtus abortų suvaržymus. Abortų klausimas turėtų būti svarbus per kitų metų rinkimus.

„Kaip dauguma žmonių žino,... aš tvirtai palaikau poziciją „Pro Life“ su trimis išimtimis: išžaginimu, incestu ir motinos gyvybės išsaugojimu“, – šeštadienį vakare socialiniame tinkle „Twitter“ parašė D. Trumpas, kuris nurodė, kad tokios pačios pozicijos laikėsi buvęs prezidentas Ronaldas Reaganas.

D. Trumpas, kuris siekia išplėsti savo konservatyvių rinkėjų bazę prieš naujus rinkimus, pridūrė: „Privalome laikytis drauge ir 2020 metais laimėti už gyvybę.“

Alabamos gubernatorė trečiadienį pasirašė beveik absoliutų abortų draudimą, kurį daugelis laiko griežčiausiu šalyje, o Misūrio kongresas penktadienį uždraudė abortus po aštuntos nėštumo savaitės.

Nė viena iš šių valstijų nenumatė išimčių išžaginimo ar incesto atvejais ir abortus leido tik jei iškyla pavojus motinos gyvybei.

Abortų draudimų rėmėjai tikisi, kad bylos dėl šių įstatymų pateks į Aukščiausiąjį Teismą. Dabar, kai po prezidento D. Trumpo išrinkimo Aukščiausiajame Teisme daugumą sudaro konservatyvūs teisėjai, kai kurie respublikonai nori, kad jis panaikintų svarbią 1973 metų bylos „Roe v. Wade“ nutartį, pripažinusią moterų teisę į abortus.