Šiuo metu mažylio būklė labai sunki, vilties, kad jis išgyvens, mažai.

Ketvirtadienį dėl 19 metų Marlen Ochoa-Uriostegui nužudymo pateikti kaltinimai trims asmenims. Policijos teigimu, nužudymu oficialiai apkaltintos 46 metų Clarisa Figueroa, jos 24 metų dukra Desiree Figueroa. Desiree pareigūnams prisipažino padėjusi motinai pasmaugti auką storu laidu, informuoja „CBS Chicago“.

Pareigūnai sako, kad C. Figueroa ir auka viena kitą pažinojo, jos ir anksčiau keitėsi kūdikių drabužiais. C. Figueroa vaikinas – 40 metų Piotras Bobakas – kaltinamas nuslėpęs nusikaltimą.

Nė 20 metų neturinčios merginos palaikai rasti trečiadienio rytą už namo. Paskutinį kartą besilaukianti amerikietė buvo pastebėta balandžio 23 dieną išeinanti iš mokyklos. Tą pačią dieną į netoliese esančius namus buvo iškviesti paramedikai, jie gavo informacijos apie kvėpavimo sunkumų turinį naujagimį.

„Manome, kad ji buvo nužudyta, manoma, kad kūdikis iš jos įsčių išpjautas jau jai mirus“, – apie „žodžiais nenusakomo žiaurumo nusikaltimą“ kalbėjo policijos atstovas Anthony Guglielmi.

Pagalbos tarnybos 911 operatorius sakė, kad jiems paskambino 46 metų moteris ir pranešė, kad vos prieš dešimt minučių pagimdė, tačiau mažylis pamėlęs ir nekvėpuoja, skelbia WLS-TV.

Desiree Figueroa, Piotras Bobakas, Clarisa Figueroa

M. Ochoa-Uriostegui – ištekėjusios ir trejų metų sūnelį auginusios jaunos moters – šeima teigia, kad į tuos namus ji nuvyko suviliota nemokamo vežimėlio ir drabužėlių kūdikiui. Šeimos atstovė Cecelia Garcia sako, kad su, kaip įtariama, žudike ji susipažino „Facebook“ grupėje „Help A Sister Out“.

Įtariamos žudikės kaimynė „CBS Chicago“ sakė, kad balandžio 23 dieną iš namo išbėgo kūdikį rankose laikanti moteris kruvinai marškinėliais, tačiau jos pilki šortai buvo be kraujo dėmių.

Kaimynės teigimu, moteris jai paaiškinusi: „Ką tik pagimdžiau, bet vaikas nekvėpuoja“.

Marlen Ochoa-Uriostegui vyras

Ugniagesių departamento atstovas „CBS Chicago“ patvirtino, jog į „Advocate Christ Medical Center“ ligoninę greitosios pagalbos automobiliu tą dieną buvo atvežtas labai sunkios būklės mažylis.

C. Garcia sakė, kad policija šeimą informavusi, jog DNR tyrimai antradienį patvirtino, kad tas kūdikis – nužudytosios M. Ochoa-Uriostegui.

„Absoliučiai neįtikėtina. Tokių dalykų būna tik filmuose. Niekada negali žinoti. Žmonės labai blogi“, – C. Garcia sakė žurnalistams.

M. Ochoa-Uriostegui šeima jos ieškojo nuo pat mįslingo dingimo prieš tris savaites, organizavo paieškų būrius ir darė nemenką spaudimą policijai. Gegužės 5 dieną moteris turėjo gimdyti – tą dieną šeima surengė spaudos konferenciją, prašydami visuomenės suteikti bent kokios informacijos.

Namas, kur rastas Marlen Ochoa-Uriostegui kūnas

Nužudytosios motina teigia, kad dukra prieš dingimą elgėsi normaliai, kalbėjo apie pirmuosius švelnius sąrėmius. Ispaniškai kalbanti moteris išreiškė abejonę, ar jos dukra galėjo sugalvoti palikti savo sūnų, ir jau tada nuogąstavo, kad ji gali būti pagrobta.

M. Ochoa-Uriostegui sutuoktinis Yiovanni Lopezas aplankė sūnelį ligoninėje, jam duotas, kaip skelbia „Chicago Sun Times“, Yadielio vardas.

„Kodėl tie žmonės taip pasielgė? Kodėl žmonės tokie žiaurūs? Ji jiems nieko nepadarė. Ji buvo labai geras žmogus“, – apie žmoną kalbėjo Y. Lopezas.

Per spaudos konferenciją ketvirtadienį Y. Lopezas ir kiti aukos šeimos nariai pareikalavo teisingumo. Nužudytosios vyras sakė: nors su jo žmona ir pasielgta taip žiauriai, jog sunku suvokti, jam kiek ramiau, jog jis bent jau žino, kur ji yra, ir šeima galės surengti deramas laidotuves.

„Dabar norime ją palaidoti, ir pasirūpinti, kad ji patektų į Dangų“, – kalbėjo aukos vyras. Šiuo metu naujagimis yra komos būklės. Laikydamas sūnaus nuotrauką, vyras prisipažino meldžiantis stebuklo.

„Mes prašome pasimelsti už mūsų mažąjį angelėlį, kovojantį dėl savo gyvybės. Jis nori būti su savo šeima“, – teigia netekties palaužtas vyras ir pridūrė, kad „tas berniukas – mano žmonos mums palikta palaima“.