Prokurorai nurodė, kad Francisco Romero kūnas buvo rastas viename savo gimtojo Plaja del Karmeno turistų retai lankomame rajone.

Valstijos prokuratūra pradėjo tyrimą dėl nužudymo.

Pareigūnai nurodė, kad balandį F. Romero kreipėsi į policiją, nes sulaukė grasinimų nužudyti.

Žurnalistas dirbo vienam populiariausių valstijos laikraščių „Quintana Roo Hoy“ ir turėjo naujienų puslapį „Ocurrio Aqui“ („Tai įvyko čia“) socialiniame tinkle „Facebook“, kuriame rašė apie vietos politiką ir kriminalus. Šis puslapis turi per 17 tūkst. sekėjų.

F. Romero žmona Veronica Rodriguez sakė, kad jos sutuoktiniui reguliariai būdavo grasinama dėl jo darbo.

„Jis sulaukdavo daug grasinimų. Per daug. Meksiko pareigūnai apie tai žinojo“, – naujienų agentūrai AFP sakė 40 metų V. Rodriguez.

„Pastarąjį kartą tai įvyko prieš mažiau kaip dvi savaites. Jam pagrasino, kad jei jis nepadarys, ko jie nori, nužudys mane... Jie sakė žinantys, kur mokosi mūsų sūnus, (grasino) numesti jį nuo tilto“, – pasakojo moteris.

Mįslingas skambutis

Žiniasklaidos laisvės organizacija „Žurnalistai be sienų“ (RSF) paskelbė, kad F. Romero ankstų ketvirtadienio rytą sulaukė skambučio dėl kažkokių naujienų viename miesto klube.

Nors žurnalistas turėjo keturis asmens sargybinius, jam paskirtus vyriausybės, ankstesnės dienos vakarą jis buvo išsiuntęs juos namo, sakoma pranešime.

F. Romero, taip pat turėjės pagalbos mygtuką, kad galėtų pranešti pareigūnams apie jo gyvybei iškilusį pavojų, į klubą išvyko be savo asmens sargybinių. Ketvirtadienio rytą žurnalisto kūnas buvo rastas vienoje automobilių stovėjimo aikštelėje.

Liudininkai pasakojo, kad žurnalistas buvo sumuštas, jam buvo šauta į galvą, nurodė RSF.

Vyras nuo 2018-ųjų dalyvavo Meksikos valstybinėje žurnalistų ir aktyvistų apsaugos programoje, pagal kurią valdžia teikia įvairią pagalbą žurnalistams, kurių gyvybei gresia pavojus.

RSF Meksikos skyriaus direktorė Balbina Flores sakė, kad F. Romero prie šios programos prisijungė po to, kai pernai Plaja del Karmene buvo nužudytas jo kolega savaitraščio „Playa News“ vyriausiasis redaktorius Rubenas Patas.

RSF pareiškė, kad po F. Romero nužudymo Meksika, kurią krečia su narkotikų kontrabandininkų grupuotėmis ir politikų korupcija susijusio smurto banga, tapo pavojingiausia šalimi žurnalistams šiais metais.

Pernai organizacija šalį buvo įvertinusi kaip trečią pavojingiausią šalį žiniasklaidos darbuotojams po karo krečiamų Afganistano ir Sirijos.

Nuo 2000 metų Meksikoje nužudyta daugiau kaip 100 reporterių. Didžioji dauguma šių nusikaltimų vykdytojų taip ir lieka nenubausti.