„Negalime leisti, kad rinkimus bent vienoje ES valstybėje narėje iškreiptų manipuliacijos“, – vokiečių žiniasklaidai sakė V. Jourova.

„Šiuo metu išgyvename skaitmenines ginklavimosi varžybas. Europai reikia turėti tai omenyje“, – pažymėjo ji.

JAV laikraštis „The New York Times“ anksčiau rašė, kad prieš Europos Parlamento rinkimus socialinių tinklų svetainėse ir paskyrose, susijusiose su Rusija ir kraštutinių dešiniųjų organizacijomis, platinama dezinformacija. Internete skleidžiamos melagingos istorijos yra susijusios su ES, NATO ir imigracijos temomis, pažymėjo laikraštis.

Europos specialiosios tarnybos išaiškino tūkstančius puslapių medžiagos, susijusių su dezinformacija. Tyrėjai mano, kad šią medžiagą galėjo pamatyti milijonai žmonių, rašė „The New York Times“. ES oficialiai neapkaltino Rusijos parama kuriam nors konkrečiam kandidatui, priduriama straipsnyje.

Buvęs FTB analitikas ir nekomercinės organizacijos „Advance Democracy“ įkūrėjas Danielis Jonesas laikraščiui sakė, kad dezinformacijos taikinys yra ne patys rinkimai: tikslas yra pakirsti ES piliečių pasitikėjimą demokratijos institucijomis.

Europos Parlamento rinkimai vyks gegužės 23–26 dienomis.