Policijos atstovas spaudai Ruwanas Gunasekera teigė, kad susibūrę Čilau gyventojai taip pat puolė musulmonams priklausančias verslo įmones.

Smurto proveržis Čilau, kur daugumą sudaro Romos katalikai, prasidėjo po to, kai vienas gyventojas neteisingai suprato pranešimą feisbuke, pamanęs, kad tai yra raginimas susidoroti su katalikais.

Pasak R. Gunasekeros, įtartiną „Facebook“ pranešimą rašęs musulmonas buvo sulaikytas. Atstovo teigimu, komendanto valanda bus atšaukta pirmadienį auštant.

Šri Lankos katalikų bažnyčiose sekmadienį vėl pradėtos aukoti mišios. Mišios buvo aukojamos pirmą kartą nuo balandžio 21 d., kai trijose bažnyčiose ir trijuose prabangiuose viešbučiuose nugriaudėję sprogimai nusinešė 258 žmonių gyvybes.

Išpuolius surengė vietos islamistų grupuotė, prisiekusi ištikimybę „Islamo valstybės“ (IS) lyderiui Abu Bakr al-Bagdadžiui.

Praeitą savaitę buvo užfiksuotas panašus smurto proveržis nedideliame mieste tarp sostinės Kolombo ir Čilau, kai ginčas tarp dviejų vyrų peraugo į masines muštynes, kurių metu trys žmonės buvo sužeisti.

Oficialių šaltinių teigimu, komendanto valanda Čilau įvesta, kad būtų užkirstas kelias neramumų plitimui.

Šri Lankoje nuo savižudžių teroristų išpuolių įvesta nepaprastoji padėtis. Saugumo pajėgoms ir policijai buvo suteikta teisė ilgam sulaikyti visus įtartinus žmones.

Šri Lankoje daugiausia gyvena budizmą išpažįstantys žmonės. Šalyje musulmonai sudaro apie 10 proc., o krikščionys - 7,6 proc. gyventojų.