Pietvakariniame Gvadaro mieste įsikūrusiame viešbutyje „Pearl Continental“ po šeštadienio vakarą įvykusios atakos tebedirba pareigūnai, nurodė policijos viršininkas Muniras Ahmadas Zia (Muniras Ahmadas Zija). Visgi daugiau detalių apie incidentą nei jis, nei kiti pareigūnai ir kariškiai nenurodė.

Ankstyvą sekmadienį paskelbtame pareiškime Pakistano premjeras Imranas Khanas (Imranas Chanas) pavadino tą ataką teroristiniu išpuoliu. Taip pat jis pagyrė „apsauginių ir saugumo pajėgų pirmąją reakciją“, padėjusią išvengti daugiau aukų.

Pakistano kariuomenė šeštadienį patvirtino, kad per ataką žuvo vienas viešbučio apsauginis, o visi „Pearl Continental“ svečiai buvo saugiai evakuoti. Kol kas neaišku, ar naujai paskelbtos aukos buvo civiliai, apsauginiai ar saugumo pajėgų pareigūnai.

Vyresnieji saugumo pareigūnai pranešė, kad buvo nukauti keturi užpuolikai.

Už ataką atsakomybę prisiėmė viena Beludžistano separatistų grupuotė, pranešusi, kad viešbutį užpuolė keturi jos kovotojai.

Pakistano didžiausią ir skurdžiausią provinciją Beludžistaną jau daugelį metų krečia separatistų ir islamistų sukilimai bei religiniai konfliktai.

Šiame regione Kinija vykdo kelis didelės apimties projektus pagal Kinijos ir Pakistano ekonominio koridoriaus (China-Pakistan Economic Corridor, CPEC) programą, kurios tikslas – sujungti Kinijos šiaurės vakarinį Sindziango regioną su Arabijos jūros uostamiesčiu Gvadaru.