Krzysztofas Szczerskis nurodė, kad tiksli vizito data bus paskelbta Vašingtone artimiausiomis dienomis, tačiau šis susitikimas turėtų įvykti netrukus po birželio 5–6 dienomis numatyto regiono Trijų jūrų iniciatyvos viršūnių susitikimo Slovėnijoje.

Pasak patarėjo, susitikime su D. Trumpu bus kalbama apie energetiką, transportą, telekomunikacijas ir ekonominius klausimus, taip pat JAV verslo ir karinių pajėgų didinimą Lenkijoje. A. Duda taip pat lankysis JAV Vakarų pakrantėje ir Teksase, kur vyks derybų energetikos klausimais.

Neseniai A. Duda sakė, kad su D. Trumpu susitinka visada „labai noriai, su dideliu malonumu“, ir tokie susitikimai yra gera galimybė aptarti Lenkijai labai svarbius klausimus.

Šį mėnesį kalbėdamas per televiziją TVN24 A. Duda pabrėžė, kad JAV ir Lenkijos dvišaliai santykiai yra labai geri.

Varšuva nerimauja dėl intensyvėjančių Rusijos karinių veiksmų ir nuo 2017-ųjų pradžios siekia, kad Lenkijos teritorijoje būtų padidintas JAV karių kontingentas. Kol kas JAV nepriėmė sprendimo šiuo klausimu.

A. Duda taip pat pakvietė D. Trumpą atvykti į Varšuvą dalyvauti rugsėjo 1 dieną rengiamame Antrojo pasaulinio karo pradžios 80-ųjų metinių minėjime.

D. Trumpas jau buvo atvykęs vizito į Lenkiją 2017 metais.