E. Levitsą, jau oficialiai įregistruotą kandidatu į valstybės vadovus, palaiko Nacionalinis aljansas „Viskas Latvijai!“ (VL) ir „Tėvynei ir Laisvei“, Naujoji konservatorių partija (NKP), susivienijimas „Už plėtrą/Už!“ bei šeši įstatymų leidėjai iš populistinės partijos „Kam priklauso valstybė?“ (KPV LV) frakcijos parlamente – iš viso 55 parlamentarai.

Jei visi šie 100 vietų turinčios Saeimos nariai balsuos už E. Levitsą, jis gali būti išrinktas naujuoju Latvijos prezidentu

Tuo metu opozicinė Žaliųjų ir valstiečių sąjunga (ŽVS) savo kandidatu į šalies prezidentus nusprendė iškelti ombudsmeną J. Jansoną.

ŽVS frakcijos pirmininkas parlamente Uldis Augulis gyrė J. Jansono žinias ir patirtį, sukauptą jo dabartiniame poste.

Dalis KPV LV narių savo ruožtu išreiškė norą iškelti D. Šmito kandidatūrą, naujienų agentūrą BNS ketvirtadienį informavo pats politikas.

Parlamentarė Linda Liepina iš KPV LV frakcijos BNS sakė, kad vidinė partijos opozicija nusprendė iškelti savo kandidatą į Latvijos prezidentus. Pasak jos, kandidatas jau aiškus, tačiau jo pavardė dar neskelbiama.

Prokremliška socialdemokratinė partija „Santarvė“ savo kandidato kelti neketina.

Dabartinis Latvijos prezidentas Raimondas Vėjuonis anksčiau šią savaitę paskelbė nusprendęs nesiekti būti perrinktas antrai kadencijai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)