Lėktuvas turėjo 22 val. 25 min. vietos (ir Lietuvos) laiku išskristi iš Šeremetjevo oro uosto, kur sekmadienio vakarą to paties tipo laineriui nutūpus avariniu būdu ir užsiliepsnojus žuvo 41 žmogus.

Vienam keleiviui pajutus svilėsių kvapą lėktuve kilo panika. Keleiviai reikalavo, kad juos perkeltų į kitą lėktuvą.

Žmonės buvo išlaipinti iš lainerio, bet atlikus patikrinimą jokių gedimų nebuvo rasta.

Galiausiai trečiadienį 1 val. 25 min. laineris išskrido į Latvijos sostinę.

Gegužės 8-osios ryte sulaikė „Aeroflot“ reisą iš Maskvos Šeremetjevo oro uosto į Minską, kurį turėjo atlikti „SSJ-100“ lėktuvas.

Apie tai pasakojo televizijos RTVI vyriausiasis redaktorius Tichonas Dziadko. Skrydis buvo planuotas 8.35 val., bet jį valandą pavėlino, o paskui nukėlė 12-ai val. (vietos laiku).

„Aeroflot“ pranešė, kad lėktuvą pakeitė dėl techninių priežasčių.

Sekmadienį Rusiją sukrėtė lėktuvo katastrofa, kurios metu žuvo 41 žmogus. Maskvos Šeremetjevo oro uoste nusileidęs „Suchoj Superjet 100“ lėktuvas užsiliepsnojo, išgyventi pavyko tiks 37-iems asmenims.

Lėktuvas pakilo iš Maskvos į Murmanską 17:50 vietos laiku, tačiau vos pakilęs skrydžių valdymo centrui pranešė turįs sugrįžti į Šeremetjevo oro uostą.

Iš Maskvos į Murmanską skridusio ir Šeremetjevo oro uoste užsidegusio „Superjet 100“ keleiviai stabdė evakuaciją, bandydami pasiimti savo rankinį bagažą, dėl ko aukų galėjo smarkiai padaugėti. Tai pranešė radijo stotis „Kommersant FM“.

Pažymima, kad keleiviai pasiėmė savo daiktus, nepaisydami skrydžių palydovų instrukcijų to nedaryti.