Tai, kad Nathanas Carmanas liko gyvas po jūroje įvykusio incidento, buvo prilyginta tikram stebuklui. Tada, kai buvo pastebėtas, ant pripučiamojo gelbėjimo plausto besilaikantis vyras plūduriavo per 160 kilometrų nuo tos vietos, kurioje nuskendo jo jachta.

Kai atsidūrė prekinio laivo „Orient Lucky“ denyje, N. Carmanas buvo permirkęs iki paskutinio siūlelio. Gavęs šilto maisto, jis papasakojo susirinkusiai laivo įgulai, kas nutiko jūroje.

Remiantis N. Carmano žodžiais, jis kartu su motina atsišvartavo nuo rytinės Jungtinių Valstijų pakrantės ir nukreipė laivą į numatytą kelionės tikslą – Martos Vynuogyną, netoli nuo Menkių kyšulio nutolusią nedidelę salą Atlanto vandenyne, rašoma portale news.com.au.

Kiek paplaukus, kažkas neva nutiko jachtai – beveik dešimties metrų ilgio aliuminio konstrukcijomis sutvirtintam laivui, pavadinimu „Chicken Pox“. Neilgai trukus jis ėmė skęsti.

Vyras pasakojo, kaip čiupo daiktus ir išskleidė plastikinį gelbėjimosi plaustą, bet kai atsigręžė, motinos jau niekur nebuvo matyti.

Išgelbėtas ir krovininiame laive atsidūręs N. Carmanas apie incidentą papasakojo ir JAV pakrančių apsaugos pareigūnams.

„Mama ir aš žvejojome, kai iš variklio skyriaus ėmė sklisti keisti garsai“, – sakė jis.

„Apsidairiau ir pamačiau daugybę vandens. Liepiau mamai atnešti ritę. Atsigabenau gelbėjimosi reikmenis. Kai traukiau vieną iš krepšių, valtis dingo man iš po kojų. Pamačiau gelbėjimosi plaustą. Mamos niekur nebuvo matyti. Ar ją radote?“ – klausė išsigelbėjęs vyras.

„Ne, kol kas jos rasti nepavyko“, – atsakė vienas iš pareigūnų.

Čia perpasakota istorija nutiko 2016 m. rugsėjo 17 d. Lindos Carman kūnas nerastas iki šiol.
Praėjus trejiems metams nuo išsigelbėjimo, N. Carmanui tenka gintis nuo prieš jį sukilusių giminaičių.

Jo tetos – dingusios Lindos seserys – tvirtina, kad vyras nužudė ne tik savo paties motiną, bet ir senelį – milijonierių Johną Chakalosą.

Trijų moterų įsitikinimu, J. Chakalosą N. Carmanas nušovė dar 2013-aisiais, o vėliau nužudė ir motiną, kad, kaip vienintelės jos įpėdinis, paveldėtų jai priklausiusią 44 mln. dolerių (39,4 mln. eurų) vertės nekilnojamojo turto dalį.

Birželio mėnesį teisėjas dar kartą nuodugniai peržiūrės bylą, nors tai yra pirmas kartas, kai giminaičiai kaltina N. Carmaną savo šeimos narių nužudymu.

Dvi mirtys ir sukiršinta šeima

Kai motinos laidotuvių dieną (2016-ųjų spalį) N. Carmanas žengė į Šv. Patriko ir šv. Antano bažnyčią, prie jo neprisiartino nė vienas giminaitis.

Nors būtų buvę daug natūraliau matyti jį artimųjų ir šeimos bičiulių apsupty – juk pats ir buvo juos pakvietęs, – tačiau visi laikėsi atokiai.

Toks artimųjų elgesys akivaizdžiai bylojo apie įtampą, atsiradusią tarp giminaičių einant savaitėms po 54-erių metų Lindos dingimo jūroje.

Kaip skelbia Konektikuto laikraštis „Hartford Courant“, N. Carmano tetos – Valerie Santilli, Elaine Chakalos ir Charlene Gallagher – įteikė teismui prašymą nužudymo bylai pradėti. Joje, esą, ir yra išdėstyti kaltinimai dėl motinos ir senelio nužudymo.

Trys tetos, kaip rašo „Hartford Courant“, pageidauja, kad paveldėjimo bylų teisėjas Davidas Kingas paskelbtų N. Carmaną žudiku ir atimtų iš jo teisę į daugiau nei 7 mln. dolerių (6,3 mln. eurų) vertinamą turtą.

Tačiau tol, kol Lindos Carman kūnas nerastas, priskirti kam nors kaltę dėl jos mirties, anot teisėjo, negalima.

 Nathanas Carmanas

Įtarimų, kad N. Carmanas galėjo nužudyti senelį J. Chakalosą, buvo kilę ir anksčiau. Jis neva buvo paskutinis asmuo, matęs 87-erių metų vyrą gyvą. Vėliau jis buvo rastas su šautine žaizda pakaušyje.

Kaip rašo „Boston Globe“, kol buvo vykdomas tyrimas, N. Carmanas pasistengė atsikratyti jam priklausiusio kompiuterio standžiojo disko ir GPS sistemos. Jis, esą, buvo įvardytas kaip įtariamasis, tačiau arešto orderis taip ir nebuvo pasirašytas.

Spalio mėnesį N. Carmano tetų interesams atstovaujantis Bostono teisininkas Danas Smallas įteikė teismui pareiškimą. N. Carmano atsisakymas būti ištirtam melo detektoriumi ir pateikti ginklą, galintį susieti jį su senelio nužudymu, pareiškime prilyginamas tiesiog skandalingam veiksmui.

„Pasibaisėtinas Nathano išpuolis prieš senelį rodo, kad nėra tokios ribos, iki kurios jis negalėtų kristi, siekdamas išvengti reikalavimo pateikti ginklą, kuris gali būti žmogžudystės įrankis“, – nurodė D. Smallas.

„Dabar jis visą kaltę nori suversti savo paties tetai, nors ši nesipriešindama leidosi patikrinama melo detektoriumi, o gauti rezultatai rodo ją sakant tiesą. Nathanas tai padaryti atsisakė. Teta noriai bendradarbiavo su policija, o Nathanas ne kartą melavo, įskaitant ir jo teiginius apie minėtą ginklą. Su kiekviena šio teisinio proceso diena darosi vis labiau aišku, kad Nathanas elgiasi apgalvotai, išsisukinėja, todėl veikiausiai yra kaltas“, – teigia D. Smallas.

Nieko nuostabaus, kad valtis nuskendo

Remiantis kai kuriais liudijimais, prieš išplaukdamas į menamą žvejybą, N. Carmanas pasirūpino kritiniais jachtos „Chicken Pox“ pažeidimais.

2017-ųjų gruodį užregistruotuose teismo dokumentuose nurodoma, kad N. Carmanas praplatino keturias korpuso angas, todėl laivas, su jame buvusia motina, nuskendo.

„Likus kelioms valandoms iki tos kelionės, N. Carmanas ištraukė tvirtinamuosius kaiščius ir ne tik neužsandarino keturių korpuse, konkrečiai – trance, atsivėrusių angų, bet, sprendžiant iš poros gautų liudijimų, dar labiau jas paplatino“, – nurodo laivą apdraudusiai bendrovei atstovaujantis teisininkas Davidas Farrellas.

 Nathanas Carmanas

Trancas – tai vertikali plokštuma laivagalyje.

„Išsiaiškinus, kad angos trance buvo praplatintos, N. Carmano problemos šioje byloje taip pat padidėjo, – konstatavo D. Farrellas. – Nieko stebėtina, kad laivas nuskendo ir Carmano motina žuvo.“

Draudimo bendrovė „National Liability and Fire Insurance Company“ ir polisą N. Carmanui pardavusi firma „Boat Owners United States“ nesirengia patenkinti dėl prarastos jachtos pateikto prašymo. Kaip teigia bendrovių atstovai, laivas nuskendo neatsitiktinai.

Oficialiuose dokumentuose taip pat paminėtas liudininkas, neva matęs N. Carmaną palinkusį prie valties tranco su elektriniu grąžtu rankose.

Ne visi faktai liudija prieš N. Carmaną. Pernai spalį buvo pateikta versija, kuria remiantis, vyras negalėjo nužudyti savo senelio, nes tuo metu, kai nuaidėjo šūvis, vaizdo stebėjimo kameros jį užfiksavo visiškai kitoje vietoje.

Remiantis laikraščio „The Courant“ gauta informacija, nužudymo naktį J. Chakalosas leido laiką su N. Carmanu šiauriniame Hartfordo pakraštyje esančiuose savo namuose.

Kaip sakė pats N. Carmanas, namą jis paliko todėl, kad J. Chakalosas kalbėjosi telefonu su 25-erių metų moterimi, kaip manoma, gavusia iš milijonieriaus nemažai pinigų krūtų implantų įsodinimo operacijai.

Netoli N. Carmano namų sumontuotomis stebėjimo kameromis pavyko užfiksuoti, kaip vyras apsiperka vietinėje parduotuvėje, o maždaug tuo metu, kai kaimynas išgirdo garsų pokštelėjimą J. Chakaloso rezidencijoje, grįžo namo.

„Paprasčiau sakant, jei J. Chakalosas buvo nušautas 2.00 val. nakties, N. Carmanas niekaip negalėjo būti jo žudikas“, – sakė teisininkas Davidas Andersonas.

Prieš N. Carmaną iškelta byla bus nagrinėjama birželį.