Ataka buvo įvykdyta vos kelios valandos po vėlai pirmadienį sukilėlių surengto išpuolio prieš saugumo pajėgų postus šiaurės rytinėje Tacharo provincijoje. Per tą užpuolimą žuvo trys kariai ir penki policininkai.

Per ataką Lagmane žuvo Alingaro rajono policijos viršininkas ir dar trys pareigūnai, netoli policijos būstinės susprogus jo transporto priemonei, informavo provincijos gubernatoriaus atstovas Asadullah Dawlatzai.

Jis pridūrė, kad per tą ataką dar keturi pareigūnai buvo sužeisti. Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už sprogdinimą, tačiau A. Dawlatzai dėl jo apkaltino talibus, aktyviai veikiančius šioje provincijoje.

Talibanas prisiėmė atsakomybę už išpuolį Tachare, įvykdytą Kvadža Bahaudyno rajone, pranešė provincijos tarybos vadovas Wafiullah Rahmani.

Sukilėliai vos ne kasdien puola Afganistano pajėgas, nors pastaruoju metu yra suintensyvėjusios pastangos užbaigti 17 metų besitęsiantį konfliktą.

Remiantis kitu pranešimu, gautu iš vakarinės Faros provincijos, JAV vadovaujamų koalicijos pajėgų aviacija sekmadienį sudavė smūgių Talibanui priklausančioms heroino laboratorijoms ir nukovė 15 darbininkų, nurodė Faros tarybos narys Dadullah Qanehas.

Tuo metu provincijos policijos atstovas Mohibullah Mohibas pareiškė, kad visi žmonės, žuvę per tuos antskrydžius buvo Talibano nariai.

Talibai kontroliuoja didžiąją dalį prekybos narkotikais Afganistane ir valdo didžiulius opijaus aguonų laukus.