Kaip pabrėžiama išplatintame Chandanos Wickramaratne garso pranešime, policija atpažino visus asmenis, prisidėjusius prie balandžio 21 dieną surengtų išpuolių prieš tris bažnyčias ir tris prabangius viešbučius.

„Visi mirtininkų sprogdintojų atakų organizatoriai ir vykdytojai žuvo arba yra mūsų areštinėse“, – nurodė jis.

„Buvo nukauti du šios grupės bombų ekspertai. Konfiskavome sprogmenis, kuriuos jie buvo palikę būsimoms atakoms“, - sakė Ch. Wickramaratne.

Ch. Wickramaratne praėjusią savaitę buvo paskirtas laikinuoju policijos vadovu, prezidentui Maithripalai Sirisena nušalinus jo pirmtaką nuo pareigų, nes šis nesugebėjo laiku imtis veiksmų, nors apie atakas buvo perspėta iš anksto. Naujasis vadovas teigė, kad visuomeninis gyvenimas palaipsniui sugrįžta į įprastas vėžes, šalyje atšaukiant po atakų įvestas komendanto valandas.

Vyriausybė pirmadienį atidarė valstybines mokyklas, tačiau daugelyje vietovių lankomumas krito žemiau 10 proc. lygio, nes tėvai vis dar baiminasi potencialių naujų atakų.

„Padidinome saugumą visose mūsų mokyklose, – sakė policijos vadovas. – Taip pat vykdome programą, kurio tikslas yra informuoti apie saugumo priemones visose mokyklose.“

Ch. Wickramaratne nepatikslino, kiek buvo sulaikyta įtariamųjų, tačiau policijos atstovas Ruwanas Gunasekera pirmadienį pranešė, jog areštinėse iš viso yra 73 žmonės, tarp jų – devynios moterys.

Šrilankiečių tarnybos dėl sprogdinimų kaltina vietos grupuotę „National Thowheeth Jama'ath“ (NTJ), nors atsakomybę taip pat prisiėmęs džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS).

Policija nurodė, kad Negombe – kiek šiauriau Kolombo esančiame mieste, kur Velykų sekmadienio išpuoliai pareikalavo daugiausiai gyvybių – atslūgsta religinė įtampa. Sprogus bombai šiame mieste esančioje Šv. Sebastijono bažnyčioje, žuvo daugiau nei 100 tikinčiųjų.

Per sekmadienį naktį Negombe įsiplieskusius susirėmimus buvo apgadinti dešimtys musulmonams priklausančių parduotuvių, namų ir automobilių.

Romos Katalikų Bažnyčia paragino krikščionius nerengti keršto atakų prieš musulmonus.

Anot policijos, Negombe buvo suimti du žmonės, o dar daugelis buvo atpažinti ištyrus stebėjimo kamerų medžiagą.