Skelbiama, kad paviešintame vaizdo įraše – oro uosto darbuotojai, besišaipantys iš avarijos. Visgi tokie įtarimai nepatvirtinti – kur filmuotas šis įrašas nėra aišku.

Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip kabinete, kaip įtariama, oro uosto darbuotojai stebi dideliame ekrane besileidžiantį degantį keleivinį lėktuvą. Jie filmuoja išmaniaisiais telefonais katastrofą ir linksmai komentuoja.


Vienas darbuotojas tarsteli: „Neprastai plieskia.“ Moteriškas balsas atsako: „Taip nusileido, vadinasi, yra nukentėjusiųjų.“ Su moterimi kolegos tariamai nesutinka, atsako: „Normaliai nutūpė, su ugnele.“ Kabinete visi ima kvatoti.

DELFI primena, kad Rusijoje mažiausiai 40 žmonių, įskaitant du vaikus, žuvo sekmadienį per gaisrą keleiviniame laineryje, avariniu būdu nusileidusiame viename judriausių šalies oro uostų.

Socialiniuose tinkluose išplito dramatiškas vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip oro bendrovės „Aeroflot“ lėktuvas „Suchoj Superjet 100“ nutupia Šeremetjevo tarptautiniame oro uoste ir dideliu greičiu lekia taku, liepsnoms veržiantis iš fiuzeliažo.

Keleiviai čiuožė priekyje išsiskleidusiu avariniu trapu ir bėgo nuo liepsnojančio lėktuvo, virš kurio kilo juodų dūmų debesys.

Pasak tyrėjų, nelaimė pareikalavo 41 žmogaus gyvybės.

„Lėktuve buvo 78 žmonės, įskaitant įgulos narius, – sakoma Rusijos tyrimų komiteto pranešime. – Kaip dabar rodo atnaujinta informacija, išgyveno 37 žmonės.“

Tačiau sveikatos apsaugos ministrė Veronika Skvorcova vėliau sakė, kad išgyveno 38 žmonės, nors konkretaus žuvusiųjų skaičiaus neįvardijo.

Dar 11 žmonių buvo sužeisti užsidegus šiam lėktuvui, pakilusiame iš Maskvos skristi į šiaurinį Murmansko uostamiestį, anksčiau sekmadienį sakė Sveikatos apsaugos ministerijos padalinio Maskvos srityje vadovas Dmitrijus Matvejevas.