Cheryl Bormann, po incidento laukdama su likusiais keleiviais, kol bus išgabenta iš įvykio vietos, kalbėjosi su CNN korespondentu Donu Lemonu.

Lėktuve, skridusiame iš Gvantanamo įlankos bazės Kuboje į aviacijos stotį Džeksonvilyje, buvo septyni įgulos nariai ir 136 keleiviai. Aukų nebuvo, tačiau Džeksonvilio priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba teigia, jog 21 žmogus nugabentas į ligoninę.

Ch. Bormann pasakojo, kad įvykio metu nestigo baimės ir sumišimo, o žmonės stengėsi padėti vieni kitiems.

Lėktuvas į Gvantanamo įlanką atskrido vėluodamas keturias valandas, o iš jo išlipantys perspėjo būsimus keleivius, kad oro kondicionierius sugedo, pasakojo moteris.

„Jie atrodė ganėtinai nelaimingi, tad niekas iš mūsų nesiveržė į lėktuvą, tačiau vis vien į jį sulipome“, – sakė Ch. Bormann.

Jie skrido per audrą su griaustiniu ir žaibais, bet baisiausias metas atėjo, kai lėktuvas ėmė leistis.
„Pilotas bandė kontroliuoti situaciją“

„Lėktuvas... Jis tiesiogine to žodžio prasme trenkėsi į žemę ir tuomet atšoko. Buvo akivaizdu, kad pilotas nekontroliuoja lėktuvo, nes jis atšoko dar keletą kartų, pasviro ir pakrypdavo į kairę ir į dešinę. Pilotas mėgino kontroliuoti, bet nepajėgė, o tuomet staiga jis į kažką atsitrenkė“, – prisiminė keleivė.

21 val. 40 min. vietos laiku lėktuvas nuslydo nuo tako į Šventojo Jono upę, tačiau nenugrimzdo.

Iškrito deguonies kaukės, atsidarė virš keleivių galvų esančios spintelės, iš kurių pabiro daiktai. Sh. Bormann pasakojo, kad jos tapatybės dokumentai, grynieji pinigai, banko kortelės, kompiuteris ir telefonas nuskriejo už jos esančių vietų link, tad moteris negalėjo jų atgauti.

Jos teigimu, lėktuve buvę keleiviai nežinojo, kas nutiko ir kur jie atsidūrė. Pasak Ch. Bormann, viskas, ką jie žinojo – kad gali būti upėje arba vandenyne.

Ch. Bormann pasakojo, jog žmonės neklykė, nes skrydžio palydovai greitai sureagavo duodami nurodymus. Visi, buvę orlaivyje, padėjo vieni kitiems užsidėti gelbėjimosi liemenes ir tuomet ropštis sparnu į vandenį, tada – į plaustą ir galiausiai saugiai pasiekti žemę.

Kariai, seneliai ir vaikai

Lėktuvas gabeno namo, atostogų ar gydytis išsiruošusį karinį personalą. Jame taip pat buvo su kariuomene susijusių šeimų, civilių, senelių ir vaikų.

Be to, registruoto bagažo skyriuje buvo naminių gyvūnų. Ch. Bormann teigimu, jie nebuvo išgelbėti ir, panašu, išgyventi jiems nepavyko. Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai trosu traukė pripūstą plaustą su žmonėmis į netoliese esančią prieplauką.

Džeksonvilio aviacijos stoties atstovai aiškino, kad gyvūnai nebuvo gelbėjami saugumo sumetimais. „Šį baisų incidentą patyrusiems gyvūnų savininkams siunčiame savo užuojautą ir maldas“, – skelbė įrašas „Facebook“.

Ch. Bormann pasakojo, kad po išgelbėjimo keliautojai buvo tikrinami pasienio kontrolės pareigūnų. Tačiau dauguma keleivių neturėjo pareigūnų prašomų asmens tapatybės dokumentų – jie liko lėktuve.

„Visi tiesiog slampinėja aplink, nes niekas iš tiesų nežino, ką daryti. Jie neleis mums išvykti. Visi domisi, kas nutiko jų daiktams, ir nori žinoti, kas bus toliau“, – kalbėjo Ch. Bormann.