JAV generolas Todas Woltersas perėmė šias pareigas iš savo tėvynainio Curtiso Scaparrotti.

Ceremonijoje taip pat dalyvavo NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

Pirmas per renginį kalbėjo Vyriausiojo Sąjungininkų pajėgų Europoje štabo (SHAPE) kapelionas, padėkojęs C. Scaparroti ir pasveikinęs naująjį vadą.

Vėliau C. Scaparrotti perdavė vado vėliavą NATO generaliniam sekretoriui, o šis savo ruožtu įteikė ją T. Woltersui. Tokiu būdu buvo simboliškai perduoti įgaliojimai.

Vėliau kalbą pasakė J. Stoltenbergas, teigiamai įvertinęs abiejų NATO vadų savybes. Jis citavo pirmąjį Aljanso vadovą Dwightą Eisenhowerį, teigusį, kad NATO rūpi ne tik teritorijų gynyba, bet ir tam tikro gyvenimo būdo išsaugojimas.

„Jau 70 metų NATO saugoja šį gyvenimo būdą ir jį grindžiančias vertybes: laisvę, demokratiją, teisės viršenybę“, – pareiškė generalinis sekretorius.

Pasak jo, NATO Šaltojo karo laikais „stabdė Sovietų Sąjungą“, o vėliau „nutraukė žiaurius karus Balkanuose, padėjo įveikti (teroristų tinklą) „al Qaeda“ Afganistane ir išplėsti laisvę bei demokratiją Europos valstybėse“.

Girdamas C. Scaparrotti J. Stoltenbergas pabrėžė, kad jo kadenciją lydėjo „vis agresyvesniais tampantys Rusijos veiksmai ir tebeegzistuojanti terorizmo ir nestabilumo grėsmė Artimuosiuose Rytuose bei Šiaurės Afrikoje“.

J. Stoltenbergas įteikė C. Scaparrotti medalį „Už puikią tarnybą NATO“.

Paskui kalbėjo buvęs ir naujas JAV pajėgų Europoje vadai. Pasak T. Wolterso, „70 metų taikos yra didžiulis pasiekimas, bet tai – mūsų pareiga“.

Ceremonijos pabaigoje nuskambėjo šeimininkės Belgijos himnas.

T. Woltersas anksčiau vadovavęs JAV aviacijos pajėgoms Europoje ir NATO oro pajėgoms.

Vyriausiuoju sąjungininkų pajėgų Europoje vadas (SACEUR) atsakingas už bendrą 28 šalių Aljanso kryptį ir karines operacijas visame pasaulyje. Šis postas tradiciškai priklauso amerikiečiams.