Įtariamasis serijinis žagintojas, kurio šiuo metu ieško Jungtinės Karalystės policijos pareigūnai, kaip paaiškėjo, per klaidą buvo paleistas iš kalėjimo, skelbia „The Independent“.

Šalies teisingumo ministerijos atstovų teigimu, pradėtas skubus „tyrimas“ dėl Josepho McCanno, praeitą mėnesį Londone ir Vatforde pagrobusio iš išžaginusio tris moteris, paleidimo į laisvę.

Detektyvų teigimu, 34 metų vyras „itin pavojingas“. Pareigūnai šiuo metu siūlo 20 tūkst. svarų piniginį atlyginimą tiems, kurie suteiks vertingos informacijos, padėsiančios šį asmenį sulaikyti ir patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

J. McCannas iš kalėjimo buvo paleistas vasarį, tuo metu jis buvo atlikęs pusę jam už apiplėšimą ir vagystę skirtos bausmės. Prieš paleidžiamas į laisvę, nuteistasis turėjo stoti prieš Malonės prašymus svarstančią tarybą, tačiau ši procedūra kažkodėl buvo praleista, patvirtino šalies Teisingumo ministerijos atstovai.

„Inicijavome visas reikiamas procedūras, padėsiančias kuo įmanoma skubiau išsiaiškinti, kas šiuo atveju nutiko“, – pareiškė atstovas.

J. McCannas į kalėjimą pateko 2008 metais, kai buvo pripažintas kaltu dėl plėšimo sunkinančiomis aplinkybės – jis įsibrovė į 85 metų brito namus ir jį užpuolė. Jam buvo skirta neapibrėžta bausmė, geriau žinoma kaip įkalinimas, siekiant užtikrinti visuomenės saugumą. Jis į laisvę buvo paleistas po devynerių metų. Remiantis galiojančia tvarka, kai 2017 metais jis vėl atsidūrė už grotų, už jo paleidimą anksčiau laiko buvo atsakinga minėtoji Taryba. Nepaisant to, tais pačiais metais, atlikęs tik pusę bausmės, jis kažkodėl buvo paleistas į laisvę.

Po kelių savaičių, balandžio 21 dieną, jis, grasindamas peiliu, užpuolė ir pagrobė 21 metų merginą, ir ją išžagino.

Skotland Jardas paskelbė viešą pareiškimą dėl būtinybės surasti J. McCanną, kai, kaip įtariama, tas pats asmuo praeitą savaitę Londone pagrobė ir išžagino dar dvi moteris.

Pareigūnai ieškomą asmenį įvardija kaip raumeningą, jo ūgis 178 centimetrai, išskirtinis bruožas – tatuiruotė Bobbie ant pilvo. J. McCannas mėlynų akių, šviesių plaukų, kalba su švelniu airišku akcentu.

Detektyvai teigia, kad neseniai įtariamasis pradėjo vadintis Joeliu. Londone pagrobtos moterys buvo įtrauktos į sidabro ar pilkos spalvos automobilį „Ford S-Max“ su netikrais registracijos numeriais.