Kaip praneša bbc.com, daugelį nustebinęs pranešimas pasirodė prieš šeštadienį prasidėsiančias prašmatnias karūnavimo ceremonijas, kuomet karaliaus pozicija bus įšventinta.

66-erių karalius Maha Vajiralongkornas po savo numylėto tėvo mirties 2016-aisiais tapo konstituciniu monarchu. Jis tris kartus buvo vedęs ir išsiskyręs ir turi septynis vaikus.

Karališkajame pranešime teigiama, kad karalius Vajiralongkornas „nusprendė paaukštinti generolę Suthidą Vajiralongkorn Na Ayudhya, savo karališkąją žmoną, kad ši taptų karaliene Suthida – turėtų karališkąjį titulą, statusą ir būtų karališkosios šeimos dalis“.

Karalienė Suthida yra ilgametė karaliaus Vajiralongkorno partnerė ir daugelį metų viešumoje buvo matoma šalia jo, nors niekada anksčiau jų santykiai nebuvo oficialiai pripažinti.

Karalius Maha Vajiralongkornas ir jo žmona Suthida

Filmuota medžiaga iš vedybų ceremonijos trečiadienio vakarą buvo parodyta per Tailando televizijos kanalus. Joje matyti, kad ceremonijoje dalyvavo ir kiti karališkosios šeimos nariai bei rūmų patarėjai.

Taip pat matyti, kaip karalius pila švęstą vandenį karalienei Suthidai ant galvos. Po to pora pasirašė santuokos sudarymo įraše.

2014-aisiais Vajiralongkornas Suthidą Tidjai, buvusią „Thai Airways“ skrydžių palydovę, paskyrė savo apsaugos komandos vado pavaduotoja. 2016-ųjų gruodį jis moterį paskyrė kariuomenės generole.

Ankstesnysis karalius Bhumibolas Adulyadej valdė 70 metų –2016-aisiais miręs valdovas buvo ilgiausiai pasaulyje valdęs monarchas.

Karalius Maha Vajiralongkornas ir jo žmona Suthida