Apie šį netikėtą žingsnį buvo paskelbta likus kelioms dienoms iki monarcho karūnavimo ceremonijos.

Karališkųjų rūmų leidinyje buvo paskelbtas pranešimas, kad anksčiau stiuardese dirbusi Suthida Vajiralongkorn na Ayudhya, „teisėtai ištekėjo“ už monarcho pagal karališkąsias tradicijas.

„Taigi, jis nuo šio momento suteikia generolei Suthidai Vajiralongkorn na Ayudhyai, buvusiai karalienei konsortei, karalienės titulą“, – sakoma pranešime.

Sunkiai prognozuojamo būdo monarchas bus karūnuotas 10-uoju Chakri dinastijos karaliumi per sudėtingą trijų dienų ceremoniją, prasidėsiančią šeštadienį.

Suthida, dažnai lydėdavusi karalių viešuosiuose renginiuose kaip jo asmens sargybos narė, anksčiau yra dirbusi oro bendrovės „Thai Airways“ stiuardese. 2017 metais jai buvo suteiktas generolės laipsnis.

Maha Vajiralongkornas, anksčiau buvo vedęs tris kartus ir ilgai gyveno Vokietijoje.

Dėl rūsčių karališkosios šeimos reputacijos apsaugos įstatymų jo spalvingas privatus gyvenimas visuomenei buvo menkai žinomas, o visa Tailando žiniasklaida privalo vykdyti griežtą savicenzūrą.

Savaitgalį vyksianti koronacija bus pirmoji nuo Vajiralongkorno velionio tėvo Bhumibolo Adulyadejo karūnavimo beveik prieš 70 metų.

Kol kas neaišku, kokį vaidmenį per ceremonijoje atliks karalienė Suthida.