Kaip rašo bbc.com, pirmadienį kariuomenė „Twitter“ savo beveik šešiems milijonams sekėjų paskelbė Makalu kalnų stovykloje Himalajuose atradusi „paslaptingus mitinio sniego žmogaus pėdsakus“.

Sniego žmogus – milžiniška beždžionę primenanti būtybė, dažnai minima pietinės Azijos tautosakoje.

Nėra jokių įrodymų, patvirtinančių, kad sniego žmogus egzistuoja, tačiau mitas šiame regione patrauklumo nepraranda.

O dabar kariuomenė prisidėjo prie legendos: oficialioje „Twitter“ paskyroje pasidalijo sniego žmogaus „pėdsakų“ sniege nuotraukomis.

Indijos armija paskelbė radusi sniego žmogaus pėdsakus

Nors pėdsakai buvo aptikti balandžio 9-ąją, kariuomenė paviešino atradimą tik nusprendusi, kad jis atitinka ankstesnes teorijas apie sniego žmogų, teigiama „Times of India“ pranešime.

Reaguodama į žmonių atsisakymą tikėti socialiniame tinkle paskelbta naujiena, kariuomenė teigė, kad „įrodymai“ dėl sniego žmogaus buvo „nufotografuoti“ ir „perduoti šios srities ekspertams“.

Sniego žmogus, dar vadinamas ječiu, yra legendinė būtybė, neva gyvenanti viršutinėje Himalajų dalyje. Indijoje, Nepale ir Butane dažnai pasitaiko istorijų apie regėtą sniego žmogų ar jo pėdsakus.
2013-aisiais Britų mokslininkų tyrimas priėjo prie išvados, kad legendinis Himalajų sniego žmogus iš tiesų gali būti rudojo lokio porūšis.

„Twitter“ vartotojai nepatikėjo, kad Indijos kariuomenė galėtų taip užtikrintai pareikšti radusi „mitinės pabaisos“ pėdsakus.


Internautai pokštavo ir kitose šalyse. Vienas vartotojas skelbė pastebėjęs didžiapėdžio pėdaskus Singapūre.



Pastaraisiais metais netrūko bandymų išsiaiškinti sniego žmogaus paslaptį. 2011-aisiais „sniego žmogaus piršto“, prieš pusę šimtmečio nugabento iš Nepalo į Londoną, DNR tyrimai parodė, kad tai paprasčiausias žmogaus pirštas.

2013- aisiais plaukų DNR tyrimai, kuriuos atliko Oksfordo universiteto genetikos profesorius Bryanas Sykesas, parodė, kad DNR sutampa su senovėje gyvenusio baltojo lokio. Mokslininko teigimu, tikėtiniausias mito paaiškinimas – gyvūnas yra baltųjų ir rudųjų lokių hibridas.